sliny a prehltanie - problem pre hlboke uvolnenie
Moderátor: Moderátori
sliny a prehltanie - problem pre hlboke uvolnenie
V poslednej dobe často skusam ac bohuzial mam jeden problem s ktorym si zatial neviem rady.
Ide o to ze sa dokazem uvolnit az tak ze necitim vobec telo ... ako som si povšimol tak ani jazyk ktory je potrebny pri prehltani slin.Ide o to ze ked sa uz dostavam do stavu ktory je podobny tranzu vetsinu nemozem prehltnut sliny kvoli max. uvolneniu a nastava ze proste my to zacne byt neprijemne .. Neviete nejak jak toto zamedzit? A dalsie este otazocka pri dychani mavate otvorene alebo zatvorene usta myslim ked sa pokusate ac? .. Nevsimajte si gram. chyb .
Ide o to ze sa dokazem uvolnit az tak ze necitim vobec telo ... ako som si povšimol tak ani jazyk ktory je potrebny pri prehltani slin.Ide o to ze ked sa uz dostavam do stavu ktory je podobny tranzu vetsinu nemozem prehltnut sliny kvoli max. uvolneniu a nastava ze proste my to zacne byt neprijemne .. Neviete nejak jak toto zamedzit? A dalsie este otazocka pri dychani mavate otvorene alebo zatvorene usta myslim ked sa pokusate ac? .. Nevsimajte si gram. chyb .
- SagitaX
- Člen fóra
- Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 14:39
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problem pri hlbokom uvolneni.
co sa prehltania slin tyka tak prehltaci reflex neni az take tazke prekonat, ono chvilu ta to taha prehltnut a je ti to neprijemne no potom to prejde, to sa aj mne stava... a co sa dychania tyka tak to zalezi od toho ako ti je to pohodlne, ak sa ti lepsie dycha s otvorenimy ustami tak nevidim dovod preco by si ich nemal mat otvorene...
Môžeš si pomyslieť, že máš len 17 a vo veku tých, čo hovoria, že vedia málo, toho budeš vedieť aspoň o trošičku viac. ©
- Delord
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Ne Feb 11, 2007 20:57
Re: Problem pri hlbokom uvolneni.
suhlasimSagitaX napísal:co sa prehltania slin tyka tak prehltaci reflex neni az take tazke prekonat, ono chvilu ta to taha prehltnut a je ti to neprijemne no potom to prejde, to sa aj mne stava... a co sa dychania tyka tak to zalezi od toho ako ti je to pohodlne, ak sa ti lepsie dycha s otvorenimy ustami tak nevidim dovod preco by si ich nemal mat otvorene...
Astral forever....astral has you
- sorer
- Admin
- Dátum registrácie: Pi Dec 12, 2003 12:29
Re: sliny a prehltanie - problem pre hlboke uvolnenie
Mozes vyskusat dychat s otvorenymi ustami, ciastocne to pomoze k vysuseniu ustnej dutiny. Mozes pred uvolnenim spravit aj par hlbokych nadychov cez usta co ti ju tiez vysusi. Problem je zamedzit tvorbe slin, lebo ju maju na starosti nekontrovatelne zlazy. V noci ked spis sa tvorba slin zastavi, preto ked sa zobudis mozes mat v ustach strasne sucho. Ale ked clovek medituje, tak sa tvorba slin nezastavi a moze to byt dost velky problem pre vacsinu ludi.
Trochu som popatral a nasiel nasledovne odporucania:
Trochu som popatral a nasiel nasledovne odporucania:
- Nesustredit sa na sliny, ani prehltanie. Zamerat svoju pozornost na nieco ine (pocitanie, cakry apod.). Ignorovanim slin prestanes vnimat ich vytvaranie a sliny sa budu vytvarat v mensom mnozstve.
- dat si vyssiu podusku
- dat svoj jazyk na hornu klenbu ustnej dutiny a dychat cez nos
- nepit ziadne sladke a aromatizujuce napoje a jedla, ktore budu stimulovat vylucovanie slin. Pomoze aj vyplachnutie ust slanou vodou.
Stretneme sa vo sne ;)
- TheONE
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Ne Júl 16, 2006 18:40
Mavam podobny problem ale myslim ze podstata je v tom ze naozaj na to nemozes mysliet...podobne ako samotne skusanie AC funugje na baze ze ked nad tym zacnes premyslat tak ta to nuti spravit. Teda vzdy ked skusam AC a odrazu si spomeniem na prehltanie zmocni sa ma pocit ze jednoducho musim prehltnut, ako keby som sa mal zadusit ak nie.
No riesenie nemusi byt dostatocna kontrola mysle a teda sustredit sa na to aby si na to nemyslel ale u mna sa po istom case skusania AC jednoducho v tele uvolnia vsetkz svaly, jednoducho tym myslim ze, na to aby si sa dostal do uplneho tranzu musis tomu venovat len cas a trpezlivost.
No riesenie nemusi byt dostatocna kontrola mysle a teda sustredit sa na to aby si na to nemyslel ale u mna sa po istom case skusania AC jednoducho v tele uvolnia vsetkz svaly, jednoducho tym myslim ze, na to aby si sa dostal do uplneho tranzu musis tomu venovat len cas a trpezlivost.
- Delord
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Ne Feb 11, 2007 20:57
Re: sliny a prehltanie - problem pre hlboke uvolnenie
neviem ale podla mna sliny sa obmedzit daju aspon z mojho hladiska som ich obmedzil.Vzdy si pred tym dam pohar cistej vody a jeto raz dvaraz pocas toho prehltnem ked lezim ale potom mam uz pokoj a snazim sa jazyk mat pritlaceny hore na podnebie a je to potom ok .... skuste mozno to pomoze ....
Astral forever....astral has you
- TheONE
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Ne Júl 16, 2006 18:40
To s tym jazykom som uz vela krat zazrel ako dobra pomocka, no je divne ze ja ho tak mavam stale nie len ked sa pokusam o AC...
Vseobecne, musim reagovat na to s tym vankusom...vsimol som si ze pri skusani je dobra akakolvek zmena oproti normalu...ako priklad uvediem pouzivanie/nepouzivanie vankusa. Ja som na vankus zvyknuty a ak ho nemam trva mi znacne dlhsie kym zaspim, ale ked som sa raz pokusal o AC vankus som hodil stranou a vysledky boli priaznivejsie. Dalsi priklad by mohlo takisto byt miesto kde sa o AC pokusate...ja skusam AC tamker iba pred spanim v mojej posteli, no raz som to skusal aj inde a takisto vysledky neboli na zahodenie. S tym suvisi aj akym smerom lezite...napriklad vzdy spim otoceny tym istym smerom, ale raz som skusal otocit sa presne naopak teda som mal hlavu tam kde bezne mavam nohy, a hadajte aky bol vysledok?
Vsetkym tymto chcem povedat ze aj to s tym jazykom by mohlo mat podobny ucinok, no na mna ocividne nie...uz aj teraz ked nad tym tak rozmyslam mam jazyk na hornom podnebi ust. Asi som divny...
Vseobecne, musim reagovat na to s tym vankusom...vsimol som si ze pri skusani je dobra akakolvek zmena oproti normalu...ako priklad uvediem pouzivanie/nepouzivanie vankusa. Ja som na vankus zvyknuty a ak ho nemam trva mi znacne dlhsie kym zaspim, ale ked som sa raz pokusal o AC vankus som hodil stranou a vysledky boli priaznivejsie. Dalsi priklad by mohlo takisto byt miesto kde sa o AC pokusate...ja skusam AC tamker iba pred spanim v mojej posteli, no raz som to skusal aj inde a takisto vysledky neboli na zahodenie. S tym suvisi aj akym smerom lezite...napriklad vzdy spim otoceny tym istym smerom, ale raz som skusal otocit sa presne naopak teda som mal hlavu tam kde bezne mavam nohy, a hadajte aky bol vysledok?
Vsetkym tymto chcem povedat ze aj to s tym jazykom by mohlo mat podobny ucinok, no na mna ocividne nie...uz aj teraz ked nad tym tak rozmyslam mam jazyk na hornom podnebi ust. Asi som divny...