M2-player napísal:Aha! Tak chyba bude asi v tom, že to ide na 8Hz a nie všetky reprduktory to prehraju správne. Škoda
Ak tam počujete šušťanie, tak to nejde...
To nevydáva 8Hz zvuky, ale o frekvencií 8Hz sa opakuje také to pípanie v pozadí. Poznám princíp fungovania takýchto programov, vysvetľovla mi to jedna mamina kamoška. Ten šum je tam na to, aby upútal pozornosť. Človek (nie ale každý) sa rád započúva do monotónnych zvukov (vrčanie motora pri dlhšej jazde jednou rýchlosťou, šumenie vetra, šumenie mora, lístia ...) a za ten čas sa takýmto polospánkom tvoj mozog lepšie uvoľní a poddá frekvencií pípania. To je všetko. Potom som tomu už presne nerozumel, ale cca niečo také, že istou kombináciou zmien frekvencií sa dá docieliť produkcia nejakých hormónov a iných látok. To vlastne spôsobuje to, že si akože bral marišku. Proste ti mozog začne vylučovať látky, ako po sťahaní. Inak... často to ľuďom nezaberá, lebo majú zapnuté rôzne hardwarové zvukové efekty priestoru, equalizer, ... Treba to vypnúť. Ďalej si treba nastaviť dostatočnú hlasitosť, nesmú vám byť zvuky nepríjemné, ale tiež je fakt, že slúchadká od Karčiho zrejme nebudú mať dobrý výsledok. Ja na to používam slúchadlá od psychowalkmanu.