NEJLEPŠÍ METODA
Moderátor: Moderátori
Re: NEJLEP
vsetkeho vela skodi velke chcenie sa stava velkou prekazkou
Pekne receno No uvolnit se je taky tezke ale s tim chticem je to pravda ... to je asi neco jako prislisne vedeni
Duse je jen obrazem vaseho tela. Ale k cemu by vam bylo telo bez a duse ? (C) Termikxs
Tak sem si zacal natahovat budika na 4 : 05 a jak rikal Dr. Katz tak to ani nejde to usnuti ale pak je to nadhera
Duse je jen obrazem vaseho tela. Ale k cemu by vam bylo telo bez a duse ? (C) Termikxs
mg...sa stazujete ze mate 1 LD za tyzden/mesiac
ja by som bol happy lebo doteraz som mal len jeden a to asi 3 sekundovy lebo hned nato sa sen zmenil...to bolo asi pred 2 rokmi
inac viac nic...vediem si aj dennik (no ziadna slava ) a pouzivam tu metodu dr.katza a zatial stale nic...teda tu metodu som pouzival predtym ale teraz skusim zaspat na chrbte ako som sa docital u neho
ja by som bol happy lebo doteraz som mal len jeden a to asi 3 sekundovy lebo hned nato sa sen zmenil...to bolo asi pred 2 rokmi
inac viac nic...vediem si aj dennik (no ziadna slava ) a pouzivam tu metodu dr.katza a zatial stale nic...teda tu metodu som pouzival predtym ale teraz skusim zaspat na chrbte ako som sa docital u neho
"Viem, že nič neviem." Sokrates
spát na zádech je při této metodě absolutní nutnost, při usnutí na boku máš minimální šanci na LD, protože usneš moc rychle. Někdy to usínání ale trvá i přes hodinu, ale nesmíš se otočit na bok...raději si přivstaň dřív, třeba i ve tři ráno, ať máš jistotu, že ještě usneš. LaBerge sice doporučuje vstávat až po šesti hodinách, ale moje zkušenost je taková, že když jdu spát např. o půlnoci a vstávat bych podle něj měl v šest ráno, tak se může stát, že už nezaberu, takže si raději ještě hodinu uberu, ať mám jistotu, že ještě zaberu. Dalším velikým problémem je vůbec se přinutit ráno vstát, mnohokrát se mi stalo, že jsem selhal a zkoušel LD přímo z voleje, teda hned zase usnout, ale ta šance je minimální. Musí tam být alespoň ta půlhodinka na probrání, já si pouštím televizi.
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
no ieco take skusam...skusim spat na chrbte dikes ...a vsugeruvavas si nieco ?
Ja jsem s LD pri spani na boku nemel problem, spise naopak. Kdyz jsem usnul na boku s dlanema k sobe tak jsem mel v tu chvili vsugerovano, ze kdyz budu trit ve snu dlanema o sebe tak se mi LD nevytrati a ve chvili kdy sem zacal LD ztracet tak jsem trel rukama a byl zpet v siulnejsi podobe. Vedel jsem presne kde jsem a kdo jsem jak ve snu tak ve skutecnosti. A mel jsem rozhovor s mym spravcem snu.
Já netvrdím, že to na boku nejde, ale pokud chceš udržet vědomí při usínání, moje zkušenost je taková, že jsou lepší záda. U někoho jiného to může být jinak. Jinak si nevsugerovávám nic, akorát někdy zkouším představovat si své ruce, jako že se na ně dívám a otevírám a zavírám pěsti až najednou zjistím, že se na ně skutečně dívám a dělám to, ale jsem už TAM. U mě je to tak, že dlouho ležím a nic a najednou cítím, že už to přichází, začne mi rychle těžknout a brnět tělo a v ten moment vím, že přichází krizový okamžik, přes který se musím dostat. Je to jenom pár sekund a jsem ve snu. Někdy se ovšem stane, že místo abych se ocitl ve snu, tak mě to vytáhne za nohy z těla ven a visím u stropu...
obidve varianty su dobre
no neviem lebo ja ked sa snazim zaspat s bdelou myslou (v poslednej dobe) tak nemozem zaspat...proste ked sa snazim byt pri vedomi tak to ide straaaasne dlho a nakoniec ma to zlomy a trochu polavim myslienky aby to islo rychlejsie a zaspim ...niekedy ked si to uvedomim este tak mam cudne pocity ale aj tak zaspim...ale jak si pisal ze to moze trvat hodinu tak uf uf ...takze mam rano/v noci vstat a potom zaspavat na chrbte ano??? to by nemal byt problem ...a nemam sa hybat??? a mam sa snazit mat bdelu mysel??? a mam mysliet len na jedno alebo normal ako ked idem spat??? vela otazok ale zaujimaju ma ...stacila by mi hocijaka z tych variant lepsia by bola LD ako normal sen a este lepsia by bola AC ...a dnes sa mi snival SUPER SEN ktory ma postrcil aby som sa viac snazil...snivalo sa mi ze viem lietat...normal som bol pred dvorom a vedel som to...no nieco neuveritelne...ty kokos...jaky pocit jake uzasne to bolo...ty brdo a este tak cez mrak som letel...a ked som to skusal doma (a boli tam nejaky ludia) tak mi sestra vravela nech sa nepredvadzam ze som ziskal tu schopnost a oni nie lebo ju mozem preto strati...neviem ci to nieco znamena ale to uz je off topic
pls keby si mohol reagovat na tie otazky dikes
no neviem lebo ja ked sa snazim zaspat s bdelou myslou (v poslednej dobe) tak nemozem zaspat...proste ked sa snazim byt pri vedomi tak to ide straaaasne dlho a nakoniec ma to zlomy a trochu polavim myslienky aby to islo rychlejsie a zaspim ...niekedy ked si to uvedomim este tak mam cudne pocity ale aj tak zaspim...ale jak si pisal ze to moze trvat hodinu tak uf uf ...takze mam rano/v noci vstat a potom zaspavat na chrbte ano??? to by nemal byt problem ...a nemam sa hybat??? a mam sa snazit mat bdelu mysel??? a mam mysliet len na jedno alebo normal ako ked idem spat??? vela otazok ale zaujimaju ma ...stacila by mi hocijaka z tych variant lepsia by bola LD ako normal sen a este lepsia by bola AC ...a dnes sa mi snival SUPER SEN ktory ma postrcil aby som sa viac snazil...snivalo sa mi ze viem lietat...normal som bol pred dvorom a vedel som to...no nieco neuveritelne...ty kokos...jaky pocit jake uzasne to bolo...ty brdo a este tak cez mrak som letel...a ked som to skusal doma (a boli tam nejaky ludia) tak mi sestra vravela nech sa nepredvadzam ze som ziskal tu schopnost a oni nie lebo ju mozem preto strati...neviem ci to nieco znamena ale to uz je off topic
pls keby si mohol reagovat na tie otazky dikes
hýbat se normálně můžeš, jako když jdeš večer spát, akorát zůstávej na zádech. Já někdy používám tuším tzv. lví polohu, to je když ležíš na zádech a nohy nemáš natažené, ale máš je jako kdybys seděl na turka nebo v lotosové poloze. Někdo to ale nedokáže, takhle usnout. Rinpočhe to takhle doporučuje, ale podle mé zkušenosti je to jedno. Ani se nijak nesnažím o bdělou mysl, prostě jenom tak různě přemýšlím o všem možném a čekám až nastoupí ty průvodní jevy, to brnění a tak. Stejně bych nevydržel hodinu se koncentrovat, pozornost zvýším až těsně před tím momentem. Včera jsem tady psal o tom, že musíš vstát a půl hodiny se něčemu věnovat (televize apod.) no a zrovna dneska jsem se šel jenom napít a znovu do postele, okamžitě jsem usnul a ejhle, luciďák. Ale přišel jsem na to tak, že jsem stejně jako ty uměl lítat, akorát že já to už mám spojené s tím, že normálně lítat neumím, takže musím být ve snu. A navíc to byl můj zatím nejdelší LD. Několikrát jsem se v tom snu podivil nad tím, že jsem pořád tam a pořád vědomý, že jsem se ještě neprobudil. Možná to má nějakou souvislost s tím, že jsem měl večer po hodně dlouhé době trochu vína...jo a trochu trávy
- TheDreamingDead
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Ut Apr 21, 2009 15:41
FchRAJova metoda je dobra - ziaden otravny budik co vsetkych doma zobudi, ziadne testy reality, v podstate nic len hafo vody a efekt zaruceny len chcelo by to rovno metodu, kde sa netreba ani budit mozme snivat . Dnes sa mi (vcelku nechtiac) podarilo riadne napit a efekt bol 2 a viac fake AC a poriadne haluze. Preliezla som k susedom hore, lebo tam deti robia furt rachot a sapekne desili:D:D
o com je ta FchRAJova metoda??? to som este nepocul
Dr.Katz: zistil som ze dve noci za sebou som sa zobudil pred zvonenim budika...nejakych 15 minut ...a dnes som skusal zaspat na chrbte...no omg to neslo ale nakoniec som zaspal a rano sa zobudil ...vobec si ani z dneska sny nepamatam...no neviem ale tusim som mal sem tam nejaky ten pocit...a mozem sa pri tom hybat??? napr. poskrabat sa a tak? a jaka je poloha lotosoveho kveta???
a uff dikes za to ze nemusim mat nohy vystrete ...a mam mat ruky popri tele??? alebo co a ako? ...proste som uvazoval nad vsetkym a dlho trvalo kym som zaspal a nic sa nestalo
Dr.Katz: zistil som ze dve noci za sebou som sa zobudil pred zvonenim budika...nejakych 15 minut ...a dnes som skusal zaspat na chrbte...no omg to neslo ale nakoniec som zaspal a rano sa zobudil ...vobec si ani z dneska sny nepamatam...no neviem ale tusim som mal sem tam nejaky ten pocit...a mozem sa pri tom hybat??? napr. poskrabat sa a tak? a jaka je poloha lotosoveho kveta???
a uff dikes za to ze nemusim mat nohy vystrete ...a mam mat ruky popri tele??? alebo co a ako? ...proste som uvazoval nad vsetkym a dlho trvalo kym som zaspal a nic sa nestalo
- TheDreamingDead
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Ut Apr 21, 2009 15:41
na predoslej strane - uzivatel, ktoreho cteny nick je FchRAJ popisal svoju metoduo com je ta FchRAJova metoda??? to som este nepocul
jo jo... ja sa vzdy dobre napijem vody a presne o tretej rano sa zobudim na to ze musim na vecko . A brasku nechavam spinkat dalej. Pripadne som si daval ete volakedy ked mi fungoval, mp3prehravac na uska a nahadzal som tam kopu 10 minutovych pesniciek ktore nemali ziadny zvuk a potom normalnu ktora ma zobudila v case ked som potreboval.