Cieľ duchovnej cesty

Čo sa inde nevošlo

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Máj 01, 2005 21:32

Re: OBE vs Realita

Príspevok od používateľa dr.Katz »

Ano, je to moje spekulace. Snad není daleko od pravdy, alespoň v některých případech.
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
xificurC
Návštevník
Dátum registrácie: St Apr 02, 2008 18:04

Príspevok od používateľa xificurC »

Naco tak vela teoretizujeme na temach, ktore maju negativne nasledky? Kazdy sme mudri a "duchovni", no zabudame, ze myslienka je silna energia a aj v takychto "hadkach" ju vytvarame a posielame niekam, kam ju posielat chceme najmenej. Je dobre vediet, ze su ludia, ktori temu duchovna (ci osvietenia) zneuzivaju a mat v tom jasno. A to je vsetko. Viem a nechcem, dakujem. Ak sa niecim/niekym chcem zaoberat, tak tym, co/kto prinasa lasku a nie bolest...
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.

To máš sice pravdu, ale při těchto tzv. hádkách se vzájemně obohacujeme a díváme se na věci i z jiných úhlů než jsme zvyklí. Není od věci občas říct svůj názor, i když je odlišný od názoru někoho jiného. Ale tohle nejsou žádné hádky, já to tak nevnímám, prostě se dobře bavíme a popichujeme.
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
xificurC
Návštevník
Dátum registrácie: St Apr 02, 2008 18:04

Príspevok od používateľa xificurC »

Katz: Jasne, vyjadrenie nazorov je v pohode, aj nesuhlas s nazorom druheho cloveka, len nie jeho odsudenie. A tomu som sa chcel vyhnut ;) Ale dalej trvam na tom, ze je ani nie zbytocne, nez negativne pokracovat v teme "kolko je zlych ludi medzi nami". Poloprazdny pohar, no hej, podla mna poloplny ;)
RedHawk
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Júl 10, 2005 21:56

Príspevok od používateľa RedHawk »

dr.Katz napísal:no ještě bych se vrátil k těm dvěma odkazům cos tady dal na ta fóra o osvícení. Sice neznám toho člověka co to psal, ale jedno je jisté: dle tohoto človíčka každý kdo usiluje o osvícení musí být egoista, který touží po slávě,penězích a sexu. Jaksi zapomněl na to, že jsou mezi námi i lidé, kteří se o tyto věci nezajímají a po osvícení třeba touží proto, aby mohli ukazovat cestu druhým, vyučovat, pomáhat apod. Proč Buddha usiloval o osvícení? Kvůli sexu? Peněz? Slávě? Ten člověk co to psal má pouze svůj názor, ale je to jenom názor jednoho z deseti miliard lidí na této planetě, nic víc.
Nuz ja k tomu (ako autorň len par veci:)
1.) nie kazdy je egoista ale kazdy kto hlada osvietene stretne takych:)
2.) prave ludia ktori sa nezaujimaju o zisky chapu ten clanok. Tuzba po tom aby niekomu nieco ukazovali:) je jednym z tych cielov ktore sa skryvaju za slovickom moc. Je to v poriadku pokial to robis z dobreho umyslu ale zase si mimo svojej Cesty.
3.) Budha neusiloval o svietenie, usiloval o pochopenie:)
4.) Presne si trafil je to moj nazor, nic viac nic menej;)

Bohuzial moj nazor v hluku tych co presne chcu dosiahnut moc, slavu a peniaze.... ;)
Preto som odisiel z media ktore malo rozsirovat povedomie a ukazovat cestu a namiesto toho slo o jedine:) Zisky.
Hanyman
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Pi Máj 02, 2008 11:16

Príspevok od používateľa Hanyman »

ja myslim ze převahu má OBE, protože v OBE můžete vidět realitu ale v realitě OBE asi ne
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.

to RedHawk: k tomu třetímu bodu, Buddha skutečně usiloval o osvícení. Bodhisattva je bytost na cestě k osvícení a tak Buddha chápal sám sebe. Jeho jediný cíl bylo dosažení osvobození od koloběhu života a smrti-(toho bez osvícení nelze dosáhnout)tj. naprosté vyvanutí a ne pochopení, to by jej neosvobodilo od ničeho.
Hanyman
Člen fóra
Člen fóra

Re: Cie

wow osvícenej jsem byl jednou na táboře když mi kámoš posvítil do obličeje ;-)
Hanyman
Člen fóra
Člen fóra

ale jinak nejsem protože by jsem se snažil osvobodit sám sebe ale to já zatim nechci(aspon myslim) protože zatim se mi líbí i nelíbí a když se mi něco nelíbí tak s tim něco udělám a když s tim nejde něco udělat tak se s tim smířim
Termikxs
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: St Sep 12, 2007 17:55

Príspevok od používateľa Termikxs »

Já bych si dovolil reagovat na tuto diskuzi ... Konkrétně to je i můj pohled na RedHawkovi články.
1) K těm pěnězům. Jelikož to není věc běžná a "každodenní" je to jako turistický atrakce. Aspoň tak to chápu já. Někdo si prostě řekne, hmm tak se nechám osvítit. A světe snaž se. A tak vyhledá "Mistra". A jelikož zadarmo ani kuře nehrabe, stávájí se takové duchovní a nehmotné věci předmětem obchodu. A to je špatný přístup.
2) Za dalši, podle mě není cíl duchovní cesty "Být osvícen" nýbrž "Pochopit". Čínské přísloví praví.
"Řekni mi a já zapomenu,
Ukaž mi a já si zapamatuji.
Nech mne to dělat
a já pochopím."
A to je dobrý přístup. Aspon takovy je muj nazor.
Duse je jen obrazem vaseho tela. Ale k cemu by vam bylo telo bez a duse ? (C) Termikxs
Hanyman
Člen fóra
Člen fóra

dobrý názor řekl bych
RedHawk
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Júl 10, 2005 21:56

Príspevok od používateľa RedHawk »

dobry nazor:)
Hanyman
Člen fóra
Člen fóra

že jo protože když jsi to koupíš tak tomu neporozumíš, ale to musíš cítit
Termikxs
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: St Sep 12, 2007 17:55

Príspevok od používateľa Termikxs »

Presne tak, jde videt ze chapete co tim chci rici :-) Neni o tom to vlastnit ale to citit, tak stejne muzete si platit prostitutky ale nikdy tam nebude takovy cit jako kdyz se do sebe dva zamiluji.
Duse je jen obrazem vaseho tela. Ale k cemu by vam bylo telo bez a duse ? (C) Termikxs
Hanyman
Člen fóra
Člen fóra

docela divnej příklad nemyslíš?
Napísať odpoveď