Osud

Čo sa inde nevošlo

Moderátor: Moderátori

Verite v Osud?

ano
3
30%
nie
1
10%
ciastocne
6
60%

Celkom hlasov: 10

Zenny
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Jan 28, 2007 11:00

Osud

Príspevok od používateľa Zenny »

Vsimol som si, ze tu chyba tato tema, tak som zvedavy na vase nazory :)
Ja osobne verim v osud ciastocne - tzn. ze osud nam pripravi nejaku situaciu, napr. bananova supka na chodniku, a my potom mame viacero moznosti, v tomto pripade sa mozeme tej supke bud vyhnut, alebo sa na nej posmyknut a zlomit si ruku a pod. :twisted:
Používateľov profilový obrázok
Hacket
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Aug 17, 2008 19:21
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hacket »

ja verim .a na jednom fotre som aj čital že vecdi "vynašli" rovnicu podľa ktorej je užvšetko určene..no neda sa do nej jedna vec dosadiť..a to poloha všetkych veci :evil:
[b]Je lepšie raz vidiet ako stokrát počuť![/b]
Dusanko
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Pi Nov 09, 2007 2:22
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dusanko »

Hacket napísal:a na jednom fotre som aj čital že vecdi "vynašli" rovnicu podľa ktorej je užvšetko určene..no neda sa do nej jedna vec dosadiť..a to poloha všetkych veci :evil:
Hacket, tak to urcite NIE :) urcite vedci "nevynasli" rovnicu, podla ktorej je uz vsetko urcene. Najskor si asi cital nejaky "skorovedecky" clanok, ktory bol DOST zle prelozeny, co sa na druhej strane stava celkom casto :)

A mimo tejto poznamky: Urcite nemoze byt VSETKO dopredu urcene, lebo tym by si celkom poprel slobodnu ludsku volu ako zaklad zivota:) podla mna teda ....
Vsetko je inak
Alino
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: So Feb 10, 2007 12:13

Príspevok od používateľa Alino »

imho je buducnost napisana, vsetko co sa stane sa stat ma. monstradamus mrte predpovedal buducnost z hrnca a vedel ze sa narodi hitler a ze padnu dvojicky... nejak sa mu podarilo dostat ku astralnym scriptom a precitat ich :}
Dusanko
Člen fóra
Člen fóra
Kontaktovať používateľa:

Re: Osud

Ale jasne ze ciastocne sa nieco asi da predpovedat respektive vzdy to len s istou pravdepodobnostou vyjde lebo nejaka slobodna vola vzdy moze zasiahnut si myslim. Aky by bol potom zmysel tohto celeho keby dopredu vsetko dane?
Vsetko je inak
Alino
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: So Feb 10, 2007 12:13

Príspevok od používateľa Alino »

zmysel by spocival v prezivani v tych uz dopredu napisanych emocii :)
Dusanko
Člen fóra
Člen fóra
Kontaktovať používateľa:

AHa :lol:
Vsetko je inak
RedHawk
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Júl 10, 2005 21:56

Príspevok od používateľa RedHawk »

Arabi maju na nieco co sa stane a dolezito zasiahne do zivota, maju krasne slovo
MAKTUB co zjednodusene znaci Osud
nou
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Po Jan 30, 2006 22:57

Príspevok od používateľa nou »

vedci si mysleli ze vesmir je deterministicky (da sa urcit zo zaciatocneho stavu koncovi) tak v 19 a zaciatkom 20 storocia. lenze potom prisla kvantova fyzika a Heisenbergov princip neurcitosti a teda vyslo ze vesmir je nedeterministicky. (slavny vyrok Einsteina: Boh nehra kocky! je jeho nesuhlas vyjadrenim s kvantovou mechaikou) tato neurcitost vypliva z toho ze pozorovanie meni objekt pozorovania. teda vesmir by mohol byt deterministicky pre nejaku entitu (napr Boh) ktora by dokazala pozorovat stav vesmiru bez ovplivnenia.

a na odlahkcenie. stvorenie sveta podla kvantovej fyziky
Raz si tak boh obzeral nicotu a zamarilo sa mu ze tam nieco je. tak sa prizrel lepsie a kedze pozorovanie meni stav pozorovaneho bum z nicoho vznikol vesmir. ;)

EDIT: opravene meno.
Naposledy upravil/-a nou v So Nov 22, 2008 17:12, upravené celkom 1 krát.
Prídem si po teba.
Dusanko
Člen fóra
Člen fóra
Kontaktovať používateľa:

V podstate ano, az na to, ze nedeterminizmus vesmiru nevyplyva z faktu, ze meranie ovpyvnuje stav pozorovaneho objektu. Nedeterminizmus je principialnou sucastou povahy mikrosveta a realizuje sa bez ohladu na to, ci nejaky mikroskopicky jav pozorujeme, alebo nie.

A na zaver povedzme radsej Heisenbergov princip neurcitosti, aby sa chudak Werner v hrobe neobracal :)
Vsetko je inak
Napísať odpoveď