pomóc stále nemám LD

Potrebujete radu o LD, neviete ako začať? Toto je to správne fórum na položenie vašej otázky.

Moderátor: Moderátori

kiki_kitching
Návštevník
Dátum registrácie: Po Sep 27, 2010 18:30

pomóc stále nemám LD

Príspevok od používateľa kiki_kitching »

Jen nedávno jsem se tady zaregistrovala a sem si přečetla hodně článků o LD a AC už jsem to zkoušela před tím,ale vůbec nechápu jak se mi to povedlo.Prostě šla sem spát měla sem normální sen a potom se mi ve snu v mé hlavě zjevila věta počkat vždyť tohle je sen a najednou jsem se lekla a sem se v snu štípla prostě sem chctěla vyjít ven a potom sem se vzbudila už se mi to potom nepovedlo a když se mi něco zdá tak jako kdyby sem sen cítila jako normální věc.Normálně tam skáču bungeejumping do vody a připadá mi to úplně normální.Prosííím pomóóc ještě chci mít LD :cry2: :help:
Fantasmic
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Pi Sep 17, 2010 17:08

Re: pomóc stále nemám LD

Príspevok od používateľa Fantasmic »

som na tom podobne ako ty...tiež som mal 1.LD pred necelým mesiacom a od vtedy nic...ale musime byt trpezlivý pracovat na svojom podvedomí...ono to skor či neskôr príde (aspoň dúfam :D )
kiki_kitching
Návštevník
Dátum registrácie: Po Sep 27, 2010 18:30

Príspevok od používateľa kiki_kitching »

No ja viem sa snažím stále a stále a nič.... :roll:
Korvo
Návštevník
Dátum registrácie: Po Sep 06, 2010 12:09

Príspevok od používateľa Korvo »

Tiež som mal LD asi pred mesiacom a myslel som že to už bude rutina a odvtedy nič.
Najviac ma hnevá, keď mám úplne banálny sen s množstvom mojich snových znakov a neviem si to uvedomiť.
Možno som na seba moc prísny a náročný. Asi sa treba tešiť z každého malého pokroku (tak som to niekde čítal)...
Používateľov profilový obrázok
sorer
Admin
Admin
Dátum registrácie: Pi Dec 12, 2003 12:29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sorer »

a co robite preto aby ste mali LD? Treba robit testy reality, uvedomovat si realitu atd... Niekedy je to dost narocne, ale treba to ak sa chcete uvedomit vo sne.
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Máj 01, 2005 21:32

Príspevok od používateľa dr.Katz »

Pokoušet se o LD přímo ze snu je dost náročné. Největší pravděpodobnost úspěchu máte brzo ráno, když si přivstanete a pak si jdete znovu lehnout. Údajně nejspolehlivější metoda LD/AC je použití timeru, který každých pět deset minut zapípá a nedovolí vám tak pořádně usnout a drží vás na hranici mezi bděním a spánkem. Timer se používá právě brzo ráno, kdy je snů nejvíce. Mrkněte na www.lucidology.com, je tam i timer ke stažení na mp3. :ok:
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
crow9
Návštevník
Dátum registrácie: Ne Júl 31, 2011 12:57

Príspevok od používateľa crow9 »

Pripojím svoj príspevok sem, nech nespamujem novou témou.

Som práve dosť demotivovaná a potrebovala by som nejaký názor na môj „problém“. Takže: o LD som sa začala zaujímať pokúšať v decembri 2010 po spontánnom zážitku s AC (nie som si istá, či to bolo AC, ale tak som si to vtedy vysvetlila). Toho som sa bála, tak som sa radšej sústredila na LD. Zapisovala som si sny, čítala fóra, robila testy reality atď. Prvý LD sa mi podaril pomocou WILD o desať dní. Nejako extra som sa nesnažila, mala som 3 LD v januári (WILD, WBTB), 2 vo februári (DILD) a 2 v marci (WILD, DILD). V apríli som sa zamestnala, mám menej spánku a odvtedy som už LD nemala, hoci som sa po víkendoch snažila. Ani WILD mi už nejde, jednoducho sa neviem dostať do sna. Je to veľmi frustrujúce. Skúšam aj sugesciu, ale akosi nič nepomáha. Predtým som si spomenula na sny každé ráno, teraz tak 1 – 2 do týždňa, aj si ich menej zapisujem, ráno väčšinou nemám čas.
Ste na tom podobne ako ja? Máte nejaké tipy ako skĺbiť povinnosti (ranné vstávanie) s lucidným snívaním? Dosť mi tieto zážitky chýbajú, bola som po nich šťastná celý deň.
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Máj 01, 2005 21:32

Príspevok od používateľa dr.Katz »

Nojo, to se stává. Osobně jsem na tom zrovna v tuto dobu úplně stejně. To bude tím, že teď máš málo spánku, jak píšeš. Jestliže máš teď 1-2 sny týdně na které si vzpomínáš, tak je to dost málo na to, aby některé z nich mohly být lucidní...
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
Napísať odpoveď