videnia pri meditacii
Moderátori: RedHawk, Moderátori
videnia pri meditacii
Hm nevedal som kam to napísať tak som sa rozhodla sem Chcela by som sa opýtať čo to znamená ak meditujem alebo sa len začínam dostávať do toho stavu tak vidím pri tom rôzne miesta budovy a ľudí všetko velmi zretelne a čisto ale nikdy som nič z toho nevodela naozaj tak neviem čo sú to za videnia alebo čo to má byť ale c poslednom čase sa mi to stáva hocikedy ked zavriem oči a chvíľu sa sústredím o čo ide podľa Vás?
nocte et sanguinem vitam[size=150][color=#FF4000][/color][/size]
-
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Ut Júl 12, 2011 20:04
Re: pomoc
možno hypnagogické halucinácie
Re: videnia pri meditacii
hm no to znamená čo presne? na internete som tento termín našla len v súvislosti so schysofreniou alebo telepatiou... tak neviem teraz či som cvok alebo sa mam venovať telepatii
Neboj sa nie si cvok hypnagogické halucinácie vyznikajú pri prechode medzi bdením a spánkom, ale aj pri relaxácii apod. Je to úplne normálne a prirodzené, len neviem, či by sa mali objavovať aj pri meditácii (meditovaniu sa nevenujem, ale pokial viem cieľom je vyčistiť si myseľ, takže možno potrebuješ viacej zapracovať na samotnom "vyčistení hlavy" )
Jeeeej dik no aspon si nemyslím , že som blázon.Fantasmic napísal:Neboj sa nie si cvok hypnagogické halucinácie vyznikajú pri prechode medzi bdením a spánkom, ale aj pri relaxácii apod. Je to úplne normálne a prirodzené, len neviem, či by sa mali objavovať aj pri meditácii (meditovaniu sa nevenujem, ale pokial viem cieľom je vyčistiť si myseľ, takže možno potrebuješ viacej zapracovať na samotnom "vyčistení hlavy" )
Ale tie videnia mávam konkrétne ked chcem prejsť speť zo stavu meditácie alebo pred spanín ale aj po veštení z kariet.
- TheDreamingDead
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Ut Apr 21, 2009 15:41
Tvoje telo, a teda mozog, myseľ tiež, sa uvoľňujú pri meditácii rovnako ako pri začiatku spánku. Meditácia je pre telo asi niečo ako nábeh na spánok čo sa týka zmien v ňom, a tak prichádzajú aj tie obrazy.
Hypnagogický stav je na hrane medzi bdelostou a snívaním. Asi som to tu na fóre už niekedy použila ako vyslovene prechod bdelosť>spánok, ale teraz keď sa nad tým zamýšľam a znova sa pozerám na wikipédiu, tak vidím, že to je stav medzi čiže môže nastať aj pri ukončovaní meditácie a možno aj nadránom. Tiež aj po veštení asi prechádzaš podobným stavom.
Bože, to sa mi len zdá, alebo stále sa tu rieši to isté, len s mierne inou otázkou s rovnakou odpoveďou?
Hypnagogický stav je na hrane medzi bdelostou a snívaním. Asi som to tu na fóre už niekedy použila ako vyslovene prechod bdelosť>spánok, ale teraz keď sa nad tým zamýšľam a znova sa pozerám na wikipédiu, tak vidím, že to je stav medzi čiže môže nastať aj pri ukončovaní meditácie a možno aj nadránom. Tiež aj po veštení asi prechádzaš podobným stavom.
Bože, to sa mi len zdá, alebo stále sa tu rieši to isté, len s mierne inou otázkou s rovnakou odpoveďou?
nezdá sa ti toTheDreamingDead napísal:Bože, to sa mi len zdá, alebo stále sa tu rieši to isté, len s mierne inou otázkou s rovnakou odpoveďou?
- TheDreamingDead
- Člen fóra
ale fakt už dosť, už chcem niečo ďalšie, niečo čo som nevidela . Ale asi keby ľudia čítali viac staré príspevky skôr než niečo napíšu, tak by tu bolo mŕtvo, to by tiež nebolo ono
ok no pardon už budem viac študovať staré príspevky
- TheDreamingDead
- Člen fóra
ale však nič