Nedávno jsem se nadchnul pro lucidní snění a věci s tím spojené. Jelikož umím anglicky na dobré úrovni , přečetl jsem hodně návodů , článků , zahraničních fór a podobně. Snažím se momentálně každé ráno než se proberu , zůstat ležet a odpočívat v posteli, vzpomenout si nato co se mi zdálo.zapsat si maximum detailů, někdy se mi to daří někdy ne. Hodně mi pomáhá když se vzbudím během noci a vzbudím se těsně po snu (Nastavuji si budíček cca po šesti hodinách spánku.) jeden den se mi povedlo vzpomenout si na 3 různé sny i když si většinou sny nepamatuji.
Snažil jsem se posledních pár nocí zkoušet metodu WILD v kombinaci s tímto probuzením uprostřed noci (zkoušet si vzpomenout co se mi zdálo, něco si přečíst a zase ulehnout).
A zde přichází můj první dotaz:
Stejně tak jako lucidní snění mě fascinuje i spánková paralýza. Snažím se vlastně spíše především o navození tohoto stavu (jelikož jsem to nikdy nezažil , jeto velice složité o to usilovat). Co mi dělá největší problémy je zrelaxovat celé tělo. Jakmile si lehnu a snažím se uklidnit , na nic nemyslet ,okamžitě mě začne lechtat na všech možných místech a k tomu ještě polykání mě dost rozptyluje. beru to jako výzvu , ale nejsem schopen toto nutkání překonat a okamžitě mě to zkoncentruje. Nebo nutnost se převalit.
Mohl by mi někdo poradit jak to překonat , popřípadě jak na tu spánkovou paralýzu? Nějaké Vaše osobní tipy.
Nečekám , že to bude hned a jsem smířený s tím , že to bude otázka měsíců. Ale jsem trpělivý a vytrvalý a věřím, že jednou se mi to povede

Děkuji za každou radu.
Hezký den i noc všem.