Čo je mágia
Moderátori: RedHawk, Moderátori
- Imp
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Pi Máj 20, 2005 21:41
- Kontaktovať používateľa:
Čo je mágia
Skusenosti s magiou? Najprv: čo si kto predstavuje pod pojmom mágia?
For Thine is the kingdom, and the power, and the glory, for ever & ever.
Re: Čo je mágia
Mágia je najstaršia veda na zemi... je ich veľa druhov a navzájom spolu súvisia.Všetko funguje na rovnakích princípoch...
- V3iL_0v_S3cr3cY
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Ne Máj 22, 2005 19:17
Magie sjednocuje jistotu filozofie s neomylností a věčností náboženství v jednu vědu. Učí existenci absolutna ve vědě a víře. Magie je vysoké, absolutní vědění.
Magií lze na fyzický svět působit pouze skrze astrální sféru a naopak.
Magií lze na fyzický svět působit pouze skrze astrální sféru a naopak.
Světlo bez stínu bylo by naším očím neviditelné a bylo by oslepením, rovnajícím se nejhlubší temnotě.
-
- Návštevník
- Dátum registrácie: Ut Jún 14, 2005 20:33
Nemáte náhodou niekto v digitalnej podobe Brana k opravdovemu zasveceni? Ak áno, mohli by ste mi to prosím poslat na mail: osiris_7@azet.sk
Dakujem
A aby som sa vyjadril k téme . No skúsenosti s mágiou zatial nemam, preto patram po nejakych zdrojoch . A informacie o nej su cisto na hypotetickej urovni, preto chcem najprv nieco vyskusat a potom sa budem moct vyjadrit lepsie
Dakujem
A aby som sa vyjadril k téme . No skúsenosti s mágiou zatial nemam, preto patram po nejakych zdrojoch . A informacie o nej su cisto na hypotetickej urovni, preto chcem najprv nieco vyskusat a potom sa budem moct vyjadrit lepsie
Všetko sa dá nejak obísť, len treba vedieť ako
- Imp
- Člen fóra
Zase som sa trochu hrabal na nete a vsimol som si, ze magia ako jedna z duchovnych vied sa od ezoteriky lisi tym, ze:
- zaobera sa skor praxou, zuslachtovanim monady, nez jej popisom a teoriou
- neobsahuje nauku o anjeloch, archanjeloch apod.
- narozdiel od ezoteriky sa zaobera aj zivlami
- zaobera sa skor praxou, zuslachtovanim monady, nez jej popisom a teoriou
- neobsahuje nauku o anjeloch, archanjeloch apod.
- narozdiel od ezoteriky sa zaobera aj zivlami
čaute
ak by chcel niekto so mnou pokecať o mágii a takýchto veciach- niekto skúsení tak ma nájdete na athariana@azet.sk prípadne pošlite RP či poštu na tento nick..Dík:)
čo je mágia
Mágia je reálna technika v subjektívnom aspekte. Je neoddeliteľná súčasť viery, nie však náboženstva.
Čo vy na to?
Čo vy na to?
- Imp
- Člen fóra
Zase som niečo našiel;
slovo Mágia pochádza z perštiny a má rovnaký koreň ako latinské "magnus" (veľký), alebo grécke "mégos" (veľký), takže význam slova je tiež veľkosť, moc.
išlo o náuku kňazov zoroastrizmu (založil ho peržan Zarathuštra, v Európe nazývaný Zoroaster, na západe je toto náboženstvo známe aj ako "vyznávači ohňa"), takže by sa dalo povedať, že mágia je ezoterný zoroastrizmus.
slovo Mágia pochádza z perštiny a má rovnaký koreň ako latinské "magnus" (veľký), alebo grécke "mégos" (veľký), takže význam slova je tiež veľkosť, moc.
išlo o náuku kňazov zoroastrizmu (založil ho peržan Zarathuštra, v Európe nazývaný Zoroaster, na západe je toto náboženstvo známe aj ako "vyznávači ohňa"), takže by sa dalo povedať, že mágia je ezoterný zoroastrizmus.