3 zážitky - bylo to OBE ??

Zážitky z vašich astrálnych výletov

Moderátor: Moderátori

OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Nov 13, 2005 10:19

3 zážitky - bylo to OBE ??

Príspevok od používateľa OBI-VAN »

Zajímalo by mně, co si o následujících zážitcích myslí zkušenější OBEisti: Bylo to OBE resp. jaka je pravděpodobnost že následující zážitky začátečníka byly opravdu OBE?

1.
První a zatím poslední zcela mimovolný zážitek s OBE jsem měl asi v roce 1991, kdy jsem se najednou probudil s tím že se vznáším kdesi u stropu nad svým tělem a nedokážu se pořádně hýbat. Viděl jsem 360° okolo sebe a prohlížel si detaily záclon které se mi zdály neuvěřitelně skutečné. Bohužel tenkrát jsem měl ze zážitku velký strach i následne a dalších 14 roků jsem nic podobného nezažil (resp. o tom nevím).

2.
(Ve věku mezi cca. 8-18 roky jsem se o OBE velmi zajímal ovšem to nebyla u nás dostupná žádná literatura, jediné co tenkrát bylo k dispozici byl okopírovaný text "život po životě" či jak se to jmenovalo). Pak jsem bez toho aniž bych měl nějaký OBE zážitek (možná náznaky, LD jsem měl jako dítě dost často i když jsem nevědel co to je a dost mně fascinovala možnost "být pánem všeho" a umět létat atd. Kolikrát jsem v LD prožíval celé fantastické příběhy trvající kolikrát dlouhé týdny během jedné noci (ve věku 6-12). Pak jsem toho však z různých důvodů nechal resp. to přestalo fungovat.

Poslední cca. 3 měsíce jsem se opět začal zajímat o fenomén OBE resp. AP a LD Při tom čtu VŠECHNO co mi o tématu přijde pod ruku resp. co vygoogluju (v jazycích CZ, SK,NJ,AJ). A občas si pustil něco do sluchátek (hemisync. různé AP-meditace apod.) a celekm bezůspěšně zkoušel OBE různými metodami. Asi před měsícem se mi zdálo snad jen pár sekund, že jsem v OBE, dostal jsem se z postele na chodbu a snažil "chodit" proti tahu který mně přitahoval zpátky do těla. Chtěl jsem se přesvědčit o tom že to není skutečnost a vzpoměl si na poučku "podívat se na vlastní ruce". Bylo to nějak pozdě odpoledne. Je pravda že ruce začaly mizet a to mně přesvědčilo o tom že nejsem v reálu. Samým nadšením jsem ztratil vědomí (resp. usnul).

3. Včera spát jsem šel již velice unavený okolo 0 hod, krátce před usnutím jsme se s partnerkou příjemně unavili činností, ke které jsou vždy potřeba 2 :-) Na rozdíl co jindy (a vzpoměl jsem si že jako dítě jsem to dělával také) jsem se před spaním nesnažil nemyslet vůbec na nic (to pak človek usne jak dudek během pár minut když je unavený) ale nechal jsem obrazy a představy plynout s tou myšlenkou, že se tím zaměstn mysl a když tělo usne, třeba se mi opravdu povede přejít do LD. Jak jsem následně zjistil cca. okolo 1-2 hod v noci jsem měl LD, resp. jsem si během uvedomil během nějakého "obyčejného a nudného" snu "někde v nějaké mistnosti kde jsem s někým o něčem povídal", na jehož děj si moc nepamatuju, že se mi to všechno jenom zdá.
Zároveň jsem si vzpoměl (intenzivní četba všeho včetně diskusních for), že chci vyzkoušet OBE. Dokonce jsem si vpoměl (nebo jsem si myslel že jsem si vzoměl?) že jsem někde četl nějaké doporučení k výstupu do OBE během LD jednoduše si "lehnout na zem" a tímto se následně promítnout do OBE. Teď potřebuju poradit, vůbec nevím, jestli jsem si to jenom nějak jenom sám vsugeroval??? Víte o tom někdo něco?

No a dle očekávání a nebo vlastně k mému údivu jsem se "probudil" v OBE jak ležím na mé posteli, okolo byla všude tma (tak jako ve skutečnosti).

Cítil jsem však takový mírný ale zvláštní tlak v hlavě a takový zvláštní pocit těla které by jakoby "plavalo" a při tom bylo lehké (nedokážu to popsat, v tom okamžiku jsem podle těchto zvláštních pocitů "vědel" že to není reál ale OBE (nebo LD nebo sen??). Test reality když člověk NIC NEVIDÍ resp. je ve tmě, je dost obtížný resp. si na žádný tip nevzpomínám. S menší námahou jsem se snažil na posteli posadit což se mi povedlo, při tom jsem cítil jakoby "dvojník mého těla" zůstával stále ležet a při tom kladl určitý odpor, resp. jako by mně při snaze posadit neco přitahovalo zpátky do těla a musel jsem tento odpor překonat. Byl to však neobvyklý pocit¨, zároveň takové zlváštní lehkosti, jakoby se člověk zbavil nějaké přítěže. Chtěl jsem se převědčit o tom že je to skutečně OBE (a ne sen ani LD), ovšem měl jsem strach udělat cokoliv
rychlého, ukvapeného či "najednou se snažit odletět" abych se "neprobudil a nebo neusnul" apod dokud situaci nezvládnu.
Jediné co se mi povedlo bylo , že jsem nahmatal opěradlo postele u nohou a snažil se podle "hmatu" porovnat že má stejný tvar jako v reále. Zároveň jsem se snažil vyvolat přáním "chci světlo" možnost abych nebyl ve tmě, což se mi ale během té krátké doby bohužel nepodařilo.
Poté co jsem se posadil, (cítil jsem že tělo proti tomu klade určitý odpor a proto jsem se rozhodl to delat postupně) a měl jsem v plánu tento stav stabilizovat a následně se postavit a postupně jak bývá doporučováno prozkoumat svoje nejbližší okolí. Zároveň jsem vědel, že vedle mně spí moje polovička a měl trochu obavu abych nebyl nečím vyrušen. Bohužel při další fázi kdy jsem se snažil ze sedu vstát, slyším jak si moje partnerka ve spánku odkašlala a to mně okamžitě hodilo zpátky do fyzického těla a vlastně i úplně probudilo. Hned jsem se podíval na hodinky a přemýšlel (trochu s lítostí) že jsem opravdu (opravdu??) zažil začátek OBE resp. AC.

Zajímaly by mně velmi názory, "hodnocení" a doporučení zkušených OBEistů na "všechny mé tři" zážitky

Zdraví

OBI-VAN

P.S. pokud je to relevantní tak moje motivace k OBE/AP je z 85-90% zájem o další duchovní vzestup a zbytek možná zvědavost na vyšší úrovně, jiné dimenze a evt. své vlastní průvodce.
Používateľov profilový obrázok
sorer
Admin
Admin
Dátum registrácie: Pi Dec 12, 2003 12:29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sorer »

OBI-VAN napísal:Test reality když člověk NIC NEVIDÍ resp. je ve tmě, je dost obtížný resp. si na žádný tip nevzpomínám.
Takze som z opisu tvojho tretieho zazitku pochopil ze si nic nevidel. Mal som tiez niekolko takychto zazitkov ked som mohol obdivovat svoje okolie len podla hmatu, a mal som aj take ked som videl, ale velmi zahmlene. Mozno to aj dajako suvisi s otvorenim cakier a pracou s energiami. Cize keby clovek viac cvivil energeticke cvicenia tak by dokazal aj lepsie vnimat realitu v astrale.
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra

bylo to OBE nebo ne ?

jo pri tom poslednim zazitku jsem NIC nevidel.
Tenkrat ca. 1991 jsem videl.. jak plavu nekde "pod stropem"...
Co si myslis bylo to OBE nebo LD a nebo "falesne probuzeni" kdy se mi jen v LD zdalo o OBE?
Docela by mne to zajimalo i kdyz z tech par minut se to asi neda poznat.
Kdybych se byval nebyl probudil vyrusenim, tak bych postupne vylezl ven z mistnosti a pak se pokusil "cestovat" ....
Chtel jsem si holt v klidu vyzkouset co muzu a nemuzu v podstate se nejak naucit zachazet se svym astralnim telem (tak jako kdyz se clovek uci chodit nebo ridit auto apod.).
Kdyz se mi stane neco podobneho, co bych mel zkusit jineho udelat ?
sorer
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: 3 zážitky - bylo to OBE ??

No samozrejme ze to mohlo byt AC. Osobne si myslim ze je len velmi tenka hranica medzi AC a LD. Nakolko som vacsinu svojich zazitkov zazil v polospanku a vzdy som upadol do sna, zazival som rozne AC ktore sa sice odohravali v mojej izbe, ale napriklad bolo vonku uplne ine pocasie a aj rocne obdobie, takze to mohli byt aj obycajne sny. Ale osobne si nemyslim ze to boli sny, lebo som mal uplne ine pocity a vnimanie reality ako u obycajneho sna.
Stretneme sa vo sne ;)
Avalong
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Máj 22, 2005 15:20
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avalong »

OBI-VAN napísal:Test reality když člověk NIC NEVIDÍ resp. je ve tmě, je dost obtížný resp. si na žádný tip nevzpomínám.
Tak co viem ja je dobre snazit sa, si svetlo vytvorit.Zhmotnit predstavu ze vonku je krasny slnecny den.Alebo improvizovat stale sa nieco najde.Byvam v meste a do izby mi stale prenika mestske svetlo tak nemam problem aj cez noc rozoznat predmety v izbe.Mozno aj preto som este nikdy nemal skusenost s uplnou tmou.
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra

vytvorit svetlo ?

funguje to stejne dobre v OBE jako v LD ?
Co si myslis ty, bylo to OBE, LD nebo sen ten muj kratky zazitek, da se to vubec kategorizovat?

Byl to spravny postup (resp. jeden z moznych postupu) si pro prechod v LD "lehnout" na zem ?
sorer
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Pokial v LD prestanes vykonavat vsetky aktivity a upadnes do necinnosti pravdepodobne sa zobudis. V jednom LD som si lahol na zem, zavrel oci a chcel meditovat. Zobudil som sa. Nemohol som sa pohnut. Bol som obaleny do siloveho pola ktore mi branilo v pohybe a velmi vibrovalo. Takto som vlastne zazil moj prvy skutocny stav ochromenia po prebudeny.
Stretneme sa vo sne ;)
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra

4. zážitek - OBE, LD, sen ?

u toho posledního jsem byl pocitově přesdvědčený, že to opravdu bylo mini-OBE.
Předečírem jsem měl další zážitek kde si však nejsem jistý zda to nebyl jen LD, co si o tom kdo myslíte?
Ocisloval jsem jednotlive body pozorovani (nez jsem znovu usnul rekl jsem si ze si to musim zapamatovat)

"Najednou se v noci probudim v ložnici a stojím/vznáším se vedle postele. Vím že to není reál a schválně se podívám do postele:
1. Vidím moji polovičku jak spí, vedle ní je však prázdné místo.
2. Přestože je v noci (mezi 1-3 hod??) uplne tma nebot jsou zatazeny zavesy i rolety, vidím celou ložnici celkem jasně jako za denního světla.
3. Zacinam loznici a jednotlive predmety a nabytek zkoumat a vsimam si nekterych drobnych odchylek v detailech vuci skutecnosti
4. Rikam si v duchu, no asi to bude OBE tzn. mel bych umet prochazet zdmi a letat
5. Zkusim se vznest ke stropu, jde to pomalu citim se podobne jako bych plaval (i takovy mensi tlak na tele popr. trochu jako balon) a funguje to
6. Rozhodl jsem se, ze zkusim cestovat v stavajici dimenzi nekam mimo na zname misto ca. 40km vzdalene DOTAZ: bylo to moc brzy? Mel jsem ten stav radsi nejak stabilizovat ?
7. Pote se pomalu rozletim proti zdi loznice s oknem (tak se mi zda ze tam chybely radiatory :mrgreen: ovsem ty jsou v dome teprve 3 roky a dum je ca. 90 roku stary)
8. Prochazim celkem bez problemu zdi ALE: odtud si vubec nejsem jisty zda jsem nespadl do LD popr. postupne do snu. Snazim se sledovat realnou cestu k dobre znamemu cili (ca40km) co je velmi zajimave: v mem nejblizsim okoli je svetlo jako bych mel na hlave svitilnu, vidim vsak ze uz par desitek metru dal je vsechno naprosto v cernocerne tme
9. z duvodu tmy na delsi vzdalenost se snazim vzdy po nejake chvili zastavit a prohlednout si misto zda je zname a tudiz letim spravnym smerem.
10. Bohuzel po nekolika pokusech viz. 9 zjistuji, ze mista na kterych se zastavuji jsou absoutne nezname. Pokousim se jeste udelat primy "skok" resp. promitnuti na cil ale bez uspechu. V podstate pak "ztracim vedomi" nasledne usinam a nasledne se probouzim skutecne (musel jsem si odskocit).

Jake jsou nazory zkusenych OBE-cestovatelu po zvazeni jednotlivych projevu zazitku, kterem jsem pro zjednoduseni ocisloval? (ktere z nich svedci o OBE ktere z nich o LD a ktere z nich o "pouhem snu"?).

Hodne by mne to pomohlo pochopit, kategrizovat jednotlive zazitky a procesy i nasmerovat dalsi snazeni

predem dik
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

Myslím si, že si mal OBE, no záleží to od stavu Tvojho vedomia. Určenie toho či to bolo OBE alebo LD záleží od stavu Tvojho vedomia na začiatku. Ak si sa najskôr zobudil, bolo to AC. Ak si sa len uvedomil, bolo to LD.

Osobne je mi úplne jedno či zažívam LD alebo AC, pretože to nepovažujem za dôležité. Dôležitejšie sú zručnosti, ktoré môžeš v tých stavoch získať a podobné...
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra

rozdil mezi "vzbudil" a "uvedomil" ?

asi mi to mysli pomalu, co kdyz se mi to jenom ZDALO ze jsem se vzbudil ? "Vzbudil" jsem se jiz mimo postel tzn. NEPAMATUJU si proces oddeleni astralniho tela od fyzickeho.
Jedna vec je o tom teoreticky cist,druha vsak rozpoznat vlastni "stav vedomi".
Mne zajima predevsim OBE protoze dle meho nazoru LD daleko min souvisi s realitou a je mene objektivni a vice subjektivni (sice urcite uvedomeni ovsem veskere zazitky pouze ve vlastni snove fantazii.) Z meho pohledu u LD pokud vubec souvisi dochazi k velkemu zkresleni reality (a to uz je jedno v jake dimenzi ci jakem paralelnim vesmiru), nejde mi o "subjektivni" nybrz vice o "objektivni" zazitky, i kdyz pochopitelne kazdy zazitek zustane do urcite miry subjektivni.
Nikomu samozrejme neberu jestli ma nekdo vetsi zajem o LD a nebo je mu to jedno, to je svobodna volba.
Doplnujici dotazy:
Je mozne ze jsem byl v OBE prestoze jsem si uvedomil pouze ze jsem se uvedomil a nepamatoval si vlastni vstup do OBE nybrz az vysledek?
Je mozne ze to bylo i proto OBE ze jsem nemel moznost moc ovlivnit okoli?
Mel nekdo podobne zkusenosti s "osvetlenim nejblizsiho okoli" a pocitu ze vse okolo je ve tme? (nevim vubec zda to souviselo s tim ze venku byla skutecne tma a nebo spis s nejakou duchovni zalezitosti...)

Ma k tomu jeste nekdo nejake relevantni zkusenosti ?

nevim jestli je to pitomost, ale z inspirace jinych prispevku mne napadlo zda priste nezkusit "vytvorit" nejaky "tachograf stavu vedomi" asi jenom stavy LD / OBE / sen / realita / prechod ?
Mate nekdo lepsi napad ?
(jo to mne nenapadlo najit neco ke cteni a testovat jestli se meni pismenka, kdyz ja mam knihovnu mimo loznici :mrgreen:
sorer
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

OBI-VAN napísal:8. Prochazim celkem bez problemu zdi ...
A citil si nieco ked si tou stenou prechadzal :?:
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra

průchod skrze stěnu

co bych mel citit ?
No snazil jsem se pochopitelne pozorovat a zapamatovat ty pocity.
pred tim nez jsem tou stenou prosel tak v tom byla takova mala zvedavost "bude to fungovat" ?

Je to zvlastni ale citil jsem pri tom jen velmi lehky odpor.
Ta stena nebyla prilis pevna skoro jako by to byla takova "vodni opona" No a co mne prekvapilo pri vystupu ven jsem ucitil takovy lehky chladny zavan (venku asi bylo okolo 3°C) jako kdybych vysel do chladnejsiho prostredi.
Je to ale predse absurdni, astralnimu telu pri OBE nemuze byt zima ani v naprostem kosmickem mrazu a vakuu (ona mi nebyla zima jen jsem si opravdu vsiml ze citim lehky chladny zavan jakmile jsem vystoupil z te steny ven.

Nasledne jsem premyslel jestli prave ten vystup skrze stenu nebylo prepnuti z OBE do LD protoze venku uz pak jsem pri pokusu cestovat na zname misto (asi 40km) nemel sanci rozpoznat zadne zname orientacni misto. Pri te ceste (jako by letajici skoky) se okolo mne rozsvetlilo jakmile jsem se zastavil takze jsem v podstate behem letu nic nevidel coz jeste vic ztezovalo orientaci.
Nasledne jak jsem psal po nekolika marnych pokusech kde jsem orientaci ztratil jsem to jakoby "vnitrne" vzdal a v podstate asi energie ktera prosvecovala moje nejblizsi okoli se zmensila a pohltila mne tma.
Nemel jsem pri tom zadny strach jen trochu zklamani ze se mi to (zatim) nepovedlo.

Nevim co bych mel zkouset priste, jestli radeji v mistnosti nejake stabilizacni cviceni apod. Blby je proste kdyz clovek nevidi a je tma to se fakt blbe cestuje....

Mimochodem pri OBE. neni to primo (vlastni) dukaz OBE ze by clovek mel videt sam sebe jak lezi v posteli a kdyz se nevidi tak je to "jenom" LD ??? :shock:
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Re: průchod skrze stěnu

OBI-VAN napísal:Je to zvlastni ale citil jsem pri tom jen velmi lehky odpor.
Ta stena nebyla prilis pevna skoro jako by to byla takova "vodni opona" No a co mne prekvapilo pri vystupu ven jsem ucitil takovy lehky chladny zavan (venku asi bylo okolo 3°C) jako kdybych vysel do chladnejsiho prostredi.
Je to ale predse absurdni, astralnimu telu pri OBE nemuze byt zima ani v naprostem kosmickem mrazu a vakuu (ona mi nebyla zima jen jsem si opravdu vsiml ze citim lehky chladny zavan jakmile jsem vystoupil z te steny ven.
:ok: Krásne si to opísal. Myslím ten prechod. :grin: Ale tá následná pochybnosť v súvislosti so zmenou teploty krásne vykresľuje ako pracuje náš rozum, ktorý sa snaží všetko spochybňovať. Keď si však uvedomíš, že prechodom cez stenu si chtiac či nechtiac menil svoju energetickú vibráciu, zmena tepla, ktorá sa spája s vibračnou zmenou, je úplne normálna. :wink:
OBI-VAN napísal:Nasledne jsem premyslel jestli prave ten vystup skrze stenu nebylo prepnuti z OBE do LD protoze venku uz pak jsem pri pokusu cestovat na zname misto (asi 40km) nemel sanci rozpoznat zadne zname orientacni misto. Pri te ceste (jako by letajici skoky) se okolo mne rozsvetlilo jakmile jsem se zastavil takze jsem v podstate behem letu nic nevidel coz jeste vic ztezovalo orientaci.
:lol: :lol: Budeš si musieť veľmi rýchlo zvyknúť, že pohyb astrálnym priestorom nie je lineárny ale skokový. Ak si teda očakával, že sa automaticky po prechode stenou dostaneš do známeho prostredia, tak si sa pekne mýlil. :mrgreen: To však nevadí, len je to spočiatku mätúce. Nenechaj sa však pomýliť a zmiasť, pokračuj v objavovaní astrálneho priestoru ďalej. Si na dobrej ceste. :ok:
OBI-VAN napísal:Mimochodem pri OBE. neni to primo (vlastni) dukaz OBE ze by clovek mel videt sam sebe jak lezi v posteli a kdyz se nevidi tak je to "jenom" LD ??? :shock:
Pri OBE nič nepredpokladaj, hlavne nie to, čo si niekde čítal alebo počul. Vytváraj si vlastné referenčné body, ktoré budú dôležité predovšetkým pre Teba. To, že si nevidel vlastné telo ešte neznamená, že si nemal OBE.
Obrázok
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra

Keď si však uvedomíš, že prechodom cez stenu si chtiac či nechtiac menil svoju energetickú vibráciu, zmena tepla, ktorá sa spája s vibračnou zmenou, je úplne normálna.

Hmm, proc myslis ze jsem musel neco menit ? Pokud hustota astrálního těla je řádově nižší než stěny.. nemusím při tom nic měnit .....
Ak si teda očakával, že sa automaticky po prechode stenou dostaneš do známeho prostredia, tak si sa pekne mýlil. :mrgreen: To však nevadí, len je to spočiatku mätúce. Nenechaj sa však pomýliť a zmiasť, pokračuj v objavovaní astrálneho priestoru ďalej. Si na dobrej ceste. :ok:
Nojo to si prave nejsem tak jisty, resp. jak mam nekam docestovat v realnem prostoru kam chci ? Nekomu to funguje mne zatim ne, tak delam asi neco BLBE ? :help:
[/i]
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

OBI-VAN napísal:Hmm, proc myslis ze jsem musel neco menit ? Pokud hustota astrálního těla je řádově nižší než stěny.. nemusím při tom nic měnit...
Otázka znie, či si prechádzal fyzickou stenou alebo jej energetickým otlačkom. 8) V každom prípade to nie je o fyzickej hustote ale o vibráciách a tie navzájom interagujú, čiže sa vzájomne ovplyvňujú. Preto k tej zmene dochádza, aj keď niekedy býva tak jemná, že je skoro nezachytiteľná.
OBI-VAN napísal:Nojo to si prave nejsem tak jisty, resp. jak mam nekam docestovat v realnem prostoru kam chci ? Nekomu to funguje mne zatim ne, tak delam asi neco BLBE ? :help:
Na to je jednoduchá odpoveď. Potrebuješ mať jasné referenčné body, pomocou ktorých sa orientuješ. Ak sa ocitneš na neznámom mieste, podľa toho či máš čas ho preskúmaj (vytvor si nový referenčný bod), alebo ak čas na skúmanie nemáš, snaž sa presunúť na to miesto, kde nejaký referenčný bod už máš. Nemyslím si, že robíš niekde chybu. Potrebuješ viac trpezlivosti a skúseností.
Obrázok
Napísať odpoveď