rozšíření vědomí ve snu

Činnosti a námety čo a ako robiť v sne

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Máj 01, 2005 21:32

rozšíření vědomí ve snu

Príspevok od používateľa dr.Katz »

Při svém poslední LD, který jsem měl před pár dny jsem zkusil celkem zajímavou věc. Normálně jsem šel kolem svého domu, věděl jsem že jsem ve snu a pak jsem si řekl: teď jsem Buddha a mám rozšířené vědomí. A skutečně jsem začal okolí vnímat jinak. Škoda, že zrovna v té chvíli mě probudila dcera. :?
ibbeta
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Pi Jan 23, 2004 19:42
Kontaktovať používateľa:

Re: rozšíření vědomí ve snu

Príspevok od používateľa ibbeta »

super, gratulujem ze si sa k takymto experimentom prepracoval. predsalen neustale hranie sa s obsahom sna po case zacne nudit.
Ja som robieval nieco podobne, len som netvrdil, ze som Buddha :) Stacilo zakrycat "rozsirit vedomie teraz" alebo nieco podobne a uz to ficalo (fyz telo sa zacalo triast, zuby cvakat :) po 5-10s to preslo a zostal velmi jasny sen a zaroven vedomie fyz tela..).
Keep up experimenting
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Máj 01, 2005 21:32

Príspevok od používateľa dr.Katz »

zajímalo by mě, jestli by fungovalo, kdybych si v tom snu řekl, že chci mít rozšířené vědomí i po tom, co se probudím. Četl jsem totiž o pár lidech,kteří dosáhli osvícení právě pomocí snů.
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
ibbeta
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Pi Jan 23, 2004 19:42
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ibbeta »

to asi nie, rozhodne nie dlho. mozno ked sa ale budes tomuto venovat dlhsie; mne sa napr podarilo po zobudeni citit stale dve tela, jedno sedelo a druhe lezalo, len som nedokazal zistit, ktore je moje :P
takze ak ti mozem poradit, zameraj sa na tuto oblast a urcite prides na vela zaujimavych veci, daj vediet ked nieco objavis
theking
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: St Jún 21, 2006 20:38
Kontaktovať používateľa:

dokazete?

Príspevok od používateľa theking »

dokazete v sne rozmyslat nad tym kto ste v realnom svete, kde byvate, ako sa volate, ktory je vas oblubeny film a podobne veci?
Všetko má svoje dôvody.
ATA
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: St Máj 18, 2005 17:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ATA »

v LD je to dost rozdilny zalež jak kdy je to od stavu jakobi opilosti ,pres normáni až po rozšireny vědomi.

Z pristupem do pameti je to to sami nekdy se clovek nedostane skoro knicemu a jindy se dostane k informacim ke krerejm neam normálne přistup.

Ny běžny veci cetsinou neni problem si vzpomenou problem občas je si vzpomenout co sem LD chtel delat.
Informací není nikdy dost

http://www.luciddreaming.wz.cz http://www.bookmarky.cz/users/Magic+Word
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Nov 13, 2005 10:19

to je uzasne tema vazne

Príspevok od používateľa OBI-VAN »

ono je to asi skoro "jedno" jakym zpusobem to rozsirene vedomi oznacujeme, dulezite je ze se s tim urcita cast naseho vedomi ztotozni.
Z tech (bohuzel) velmi malo LD ktere jsem kdy mel je to ta nejzajimavejsi vec, takovy skoro euforicky pocit (ovsem ze naprosto bdele uvazovani) ze clovek ma momentalne k "necemu absolunte dulezitemu vlastne k tomu nejdulezitejimu" naprosto blizko resp. ze je to skoro nadosah. Potvrzeni ze vedomi asi bylo skutecne nejakym zpusobem rozsirene je mozna i nasledny subjektivni pocit po probuzeni a zaroven absolutni nemoznost ci neschopnost pochopit ci si alespon predstavit o co se v tom rozsirenem stavu vedomi vlastne mohlo jednat co melo byt tak "blizko"... Je to takovy trochu zacarovany kruh :snowman:
Nejblizsi vysvetleni ktere mne napada je to ze ve dne vlastne spi urcita nase cast (mozna ta dulezitejsi nebo tak ktera je nasi vetsi casti?) a v LD za urcitych okolnosti se naopak tato dulezita cast muze probudit/uvedomit se pokud neni nase vedoma cast ktera si dokaze neco pamatovat zcela vypnuta ci odpluta nekam jinam.... :mrgreen: :mrgreen:
Tak a tedka to muzete rozmotavat zase nekdo jiny ja uz budu dneska radsi
:shutup: :shutup:
Benci
Návštevník
Dátum registrácie: Pi Jún 30, 2006 19:09
Kontaktovať používateľa:

Re: roz

Príspevok od používateľa Benci »

keď som mal LD ja, úplne som si uvedomoval, kde v reáli som, ako sa volám atď. skutočné telo som si pritom nijakým spôsobom vôbec necítil
„Ako chcete slúžiť duchom, keď neviete slúžiť ľuďom?
Ako chcete pochopiť smrť, keď neviete nič o živote?“
[b]Konfucius[/b]
Napísať odpoveď