rozšíření vědomí ve snu
Moderátor: Moderátori
rozšíření vědomí ve snu
Při svém poslední LD, který jsem měl před pár dny jsem zkusil celkem zajímavou věc. Normálně jsem šel kolem svého domu, věděl jsem že jsem ve snu a pak jsem si řekl: teď jsem Buddha a mám rozšířené vědomí. A skutečně jsem začal okolí vnímat jinak. Škoda, že zrovna v té chvíli mě probudila dcera.
Re: rozšíření vědomí ve snu
super, gratulujem ze si sa k takymto experimentom prepracoval. predsalen neustale hranie sa s obsahom sna po case zacne nudit.
Ja som robieval nieco podobne, len som netvrdil, ze som Buddha Stacilo zakrycat "rozsirit vedomie teraz" alebo nieco podobne a uz to ficalo (fyz telo sa zacalo triast, zuby cvakat po 5-10s to preslo a zostal velmi jasny sen a zaroven vedomie fyz tela..).
Keep up experimenting
Ja som robieval nieco podobne, len som netvrdil, ze som Buddha Stacilo zakrycat "rozsirit vedomie teraz" alebo nieco podobne a uz to ficalo (fyz telo sa zacalo triast, zuby cvakat po 5-10s to preslo a zostal velmi jasny sen a zaroven vedomie fyz tela..).
Keep up experimenting
zajímalo by mě, jestli by fungovalo, kdybych si v tom snu řekl, že chci mít rozšířené vědomí i po tom, co se probudím. Četl jsem totiž o pár lidech,kteří dosáhli osvícení právě pomocí snů.
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
to asi nie, rozhodne nie dlho. mozno ked sa ale budes tomuto venovat dlhsie; mne sa napr podarilo po zobudeni citit stale dve tela, jedno sedelo a druhe lezalo, len som nedokazal zistit, ktore je moje
takze ak ti mozem poradit, zameraj sa na tuto oblast a urcite prides na vela zaujimavych veci, daj vediet ked nieco objavis
takze ak ti mozem poradit, zameraj sa na tuto oblast a urcite prides na vela zaujimavych veci, daj vediet ked nieco objavis
- theking
- Člen fóra
- Dátum registrácie: St Jún 21, 2006 20:38
- Kontaktovať používateľa:
dokazete?
dokazete v sne rozmyslat nad tym kto ste v realnom svete, kde byvate, ako sa volate, ktory je vas oblubeny film a podobne veci?
Všetko má svoje dôvody.
- ATA
- Člen fóra
- Dátum registrácie: St Máj 18, 2005 17:47
- Kontaktovať používateľa:
v LD je to dost rozdilny zalež jak kdy je to od stavu jakobi opilosti ,pres normáni až po rozšireny vědomi.
Z pristupem do pameti je to to sami nekdy se clovek nedostane skoro knicemu a jindy se dostane k informacim ke krerejm neam normálne přistup.
Ny běžny veci cetsinou neni problem si vzpomenou problem občas je si vzpomenout co sem LD chtel delat.
Z pristupem do pameti je to to sami nekdy se clovek nedostane skoro knicemu a jindy se dostane k informacim ke krerejm neam normálne přistup.
Ny běžny veci cetsinou neni problem si vzpomenou problem občas je si vzpomenout co sem LD chtel delat.
Informací není nikdy dost
http://www.luciddreaming.wz.cz http://www.bookmarky.cz/users/Magic+Word
http://www.luciddreaming.wz.cz http://www.bookmarky.cz/users/Magic+Word
to je uzasne tema vazne
ono je to asi skoro "jedno" jakym zpusobem to rozsirene vedomi oznacujeme, dulezite je ze se s tim urcita cast naseho vedomi ztotozni.
Z tech (bohuzel) velmi malo LD ktere jsem kdy mel je to ta nejzajimavejsi vec, takovy skoro euforicky pocit (ovsem ze naprosto bdele uvazovani) ze clovek ma momentalne k "necemu absolunte dulezitemu vlastne k tomu nejdulezitejimu" naprosto blizko resp. ze je to skoro nadosah. Potvrzeni ze vedomi asi bylo skutecne nejakym zpusobem rozsirene je mozna i nasledny subjektivni pocit po probuzeni a zaroven absolutni nemoznost ci neschopnost pochopit ci si alespon predstavit o co se v tom rozsirenem stavu vedomi vlastne mohlo jednat co melo byt tak "blizko"... Je to takovy trochu zacarovany kruh
Nejblizsi vysvetleni ktere mne napada je to ze ve dne vlastne spi urcita nase cast (mozna ta dulezitejsi nebo tak ktera je nasi vetsi casti?) a v LD za urcitych okolnosti se naopak tato dulezita cast muze probudit/uvedomit se pokud neni nase vedoma cast ktera si dokaze neco pamatovat zcela vypnuta ci odpluta nekam jinam....
Tak a tedka to muzete rozmotavat zase nekdo jiny ja uz budu dneska radsi
Z tech (bohuzel) velmi malo LD ktere jsem kdy mel je to ta nejzajimavejsi vec, takovy skoro euforicky pocit (ovsem ze naprosto bdele uvazovani) ze clovek ma momentalne k "necemu absolunte dulezitemu vlastne k tomu nejdulezitejimu" naprosto blizko resp. ze je to skoro nadosah. Potvrzeni ze vedomi asi bylo skutecne nejakym zpusobem rozsirene je mozna i nasledny subjektivni pocit po probuzeni a zaroven absolutni nemoznost ci neschopnost pochopit ci si alespon predstavit o co se v tom rozsirenem stavu vedomi vlastne mohlo jednat co melo byt tak "blizko"... Je to takovy trochu zacarovany kruh
Nejblizsi vysvetleni ktere mne napada je to ze ve dne vlastne spi urcita nase cast (mozna ta dulezitejsi nebo tak ktera je nasi vetsi casti?) a v LD za urcitych okolnosti se naopak tato dulezita cast muze probudit/uvedomit se pokud neni nase vedoma cast ktera si dokaze neco pamatovat zcela vypnuta ci odpluta nekam jinam....
Tak a tedka to muzete rozmotavat zase nekdo jiny ja uz budu dneska radsi
Re: roz
keď som mal LD ja, úplne som si uvedomoval, kde v reáli som, ako sa volám atď. skutočné telo som si pritom nijakým spôsobom vôbec necítil
„Ako chcete slúžiť duchom, keď neviete slúžiť ľuďom?
Ako chcete pochopiť smrť, keď neviete nič o živote?“
[b]Konfucius[/b]
Ako chcete pochopiť smrť, keď neviete nič o živote?“
[b]Konfucius[/b]