ako dosiahnem LD?
Moderátor: Moderátori
ako dosiahnem LD?
Kcem sa naucit LD a nefim ako nato? co mam robit? skusal som si pametat normalne sny co sa mi uz aj dari, len neviem co dalej?
vubec nic, akorat si uvedom ve snu ze spis, zkus premyslet nad tim cely den a premyslej nad tim jak si to uvedomis, nastav si do monilu na kazdou hodinu pripominku ze se mas podivat do dlani a vsugeruj si ze az se podivas do dlani tak se rozhlednes kolem sebe a zjistis jestli je to realita nebo sen atd. atd.
Re: ako dosiahnem LD?
myslim ze su 2 zakladne sposoby:
1, velmi chciet, sustredit sa na ciel, robit reality checky tak casto ako sa da, sugescie-autohypnoza, proste snazit sa vytvorit si na LD novy zvyk.
2, nechat sa tomu otvorit, napr ze vecer si precitas nejake duchovne texty, budes sa snazit vypnut vnutorny monolog, uvolnovat-meditovat, v tomto pripade by mohlo LD prist aj same
1, velmi chciet, sustredit sa na ciel, robit reality checky tak casto ako sa da, sugescie-autohypnoza, proste snazit sa vytvorit si na LD novy zvyk.
2, nechat sa tomu otvorit, napr ze vecer si precitas nejake duchovne texty, budes sa snazit vypnut vnutorny monolog, uvolnovat-meditovat, v tomto pripade by mohlo LD prist aj same
Hhm ... ak chceš byť vedomý v sne, skús byť vedomý aj cez deň. Skús byť ako pozorovateľ a uvedom si, že aj bežná skutočnosť má iluzórnu snovú povahu. Uvedomenie z bežného dňa sa prenesie aj do sna ...
Ja som napríklad už opustil cestu "sugescie a reality checkov" a nechal veci bežať viac spontánne. Sústreďujem sa teraz hlavne na to aby som bol vedomý aj cez deň, pretože to nie je také ľahké ani nijak samozrejmé.
Čo sa týka početnosti LD, tak je to, povedal by som, rovnaké, ale bez nejakej "námahy" a navyše také ... prirodzenejšie.
Ja som napríklad už opustil cestu "sugescie a reality checkov" a nechal veci bežať viac spontánne. Sústreďujem sa teraz hlavne na to aby som bol vedomý aj cez deň, pretože to nie je také ľahké ani nijak samozrejmé.
Čo sa týka početnosti LD, tak je to, povedal by som, rovnaké, ale bez nejakej "námahy" a navyše také ... prirodzenejšie.
hlavně to chce nadšení a zapálení pro věc a pak se ti o tom začne i zdát a je to.
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
- WhiteWolfSix
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
- Kontaktovať používateľa:
Best suggestionHanawa napísal:Hhm ... ak chceš byť vedomý v sne, skús byť vedomý aj cez deň. Skús byť ako pozorovateľ a uvedom si, že aj bežná skutočnosť má iluzórnu snovú povahu. Uvedomenie z bežného dňa sa prenesie aj do sna ...
ok, dik...
idem snit potom sa zas ozvem, ze co a ako...
idem snit potom sa zas ozvem, ze co a ako...