Náboženstvo
Moderátor: Moderátori
- Imp
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Pi Máj 20, 2005 21:41
- Kontaktovať používateľa:
Náboženstvo
Takže...
Chcem sa spýtať, či a k akému náboženstvu sa členovia fóra hlásia. Nemôžem spraviť hlasovanie, lebo by tam tých možností bolo priveľa, takže normálne píšte príspevky.
P.S. Viem, že z tohto môžu vzniknúť spory, takže podotýkam, že hlásiť sa k náboženstvu nemusí znamenať hlásiť sa k jeho oficiálnej cirkvi.
Chcem sa spýtať, či a k akému náboženstvu sa členovia fóra hlásia. Nemôžem spraviť hlasovanie, lebo by tam tých možností bolo priveľa, takže normálne píšte príspevky.
P.S. Viem, že z tohto môžu vzniknúť spory, takže podotýkam, že hlásiť sa k náboženstvu nemusí znamenať hlásiť sa k jeho oficiálnej cirkvi.
For Thine is the kingdom, and the power, and the glory, for ever & ever.
- Imp
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Pi Máj 20, 2005 21:41
No a tak si aj prvý odpvedám . Verím v Boha, ale nehlásim sa k žiadnemu náboženstvu. Bol som vychovávaný ku kresťanstvu, potom ma zaujal budhizmus, ale ten mi veľa nedal. Ezoterné kresťanstvo sa mi pozdáva, ale až na jednu vec - že Krista spája s Božím synom, niekedy ho nazýva samotným Bohom. Ale ináč sa moje názory nedajú stotožniť so žiadnym náboženstvom, a už sa o to ani nepokúšam.
For Thine is the kingdom, and the power, and the glory, for ever & ever.
-
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Pi Feb 10, 2006 13:57
Re: Náboženstvo
ja som este mlady, vychovany ku krestanstvu a chcem nim aj ostat, na druhej strane snazim sa niektore veci pripodobnit(nie zmenit) napr. ze dusa by sa dala ztotoznit s astralnym telom.. ale je to vsetko diskutabilne. snazim sa zit v sulade s krestanskou etikou, lebo v nej nejde o to, aby vsetci uctievali Boha, ale ak by sa vsetci podla nej riadili, "bol by raj uz tu na Zemi"(tiez diskutabilne...)
preco mozu mat avatari len 16 kilo?? :(
- WhiteWolfSix
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Nuž, nechcem veľmi rýpať, ale záujem o astrál je v príkrom rozpore s katolíckou etikou. Takže neviem, neviem, Epholl, ako skončíš.
- WhiteWolfSix
- Moderátor
Ehm... ale ja som sa nič nepýtal, ja som len konštatoval. A v zásade, počas LD sa pohybuješ v astrále, či chceš alebo nie. Takže zbytočne si vytváraš "chlieviky", že LD robiť môžeš a AC až po smrti.Epholl napísal:vedel som, ze sa to spytas
ale ja sa nezaujimam o AC ale len o LD (moja zasada: "AC az po smrti")
aj ked viem, ze z LD sa lahko dostat do AC...
v com je rozpor medzi AC a krestanstvom?? ved svaty dokazali upadnut do tranzu a videli veci na druhom svete.
Prídem si po teba.
- WhiteWolfSix
- Moderátor
ja som sa pytal. on sam povedal ze samostatna existencia entity ako sme my je len iluzia. sme ako iskry ktore odletuju od ohna(Boha) pricom sa nabaluju spinou a ked sa chcu vratit tak sa musia ocistit.
EDIT nejdes na ICQ
EDIT nejdes na ICQ
Prídem si po teba.
- WhiteWolfSix
- Moderátor
to ešte nevysvetľuje negatívny postoj cirkvy k AC a iným duchovným smerom o čom tu už je samostatná diskusia Vzťah Cirkvi k mágii a AC a Váš názor
-
- Člen fóra
ja LD vidim len ako sen, pri ktorom mas aktivnu mysel, ale nic nieje iste... moze to byt uplne inac...
negativny postoj cirkvi k AC podla mna moze polynut z dvoch dovodov:
1: nevedomost, cize cirkev nevie co to je a tak to zakazala
2: cirkev tam nasla nake rozpory
ja osobne nic proti AC, ale pre istotu
dovolim maly citat z biblie:"my nevieme, co je v Bozich ociach hriech"
EDIT: na tu diskusiu este kuknem
negativny postoj cirkvi k AC podla mna moze polynut z dvoch dovodov:
1: nevedomost, cize cirkev nevie co to je a tak to zakazala
2: cirkev tam nasla nake rozpory
ja osobne nic proti AC, ale pre istotu
dovolim maly citat z biblie:"my nevieme, co je v Bozich ociach hriech"
EDIT: na tu diskusiu este kuknem
- WhiteWolfSix
- Moderátor
takze posledny k cirkvi. cirkev mozno odsudzuje AC preto lebo sami hovorite ze v astrale je vela bytosti dobrych aj zlych. preto sa k tomu stavia odmietavo ze tam moze byt vela pokuseni. inak myslim ze samotne cestovanie v astrale nie je zle, pretoze aj svetci ho zazivali. mozno cirkvi len nechuti povod z orientu.
inak som katolik.
a hlavne prikazaniu su milovat boha nadovsetko a blizneho ako seba sameho. toto je zaklad. milujte vsetkych.
inak som katolik.
a hlavne prikazaniu su milovat boha nadovsetko a blizneho ako seba sameho. toto je zaklad. milujte vsetkych.
Prídem si po teba.
-
- Člen fóra
toto si povedal spravne. toto je to hlavne, ostatne je az na druhom mieste.
ww6, priznam sa ti, ze ja si sen predstavujem, ako akesi precvicovanie logiky mozgom ked spis, ale to nemusi byt vobec pravda, to viem.
nou ma pravdu s tou "prichutou orientu"... cirkev spravuje obrovsku masu ludi, ak by teda povedala, ze AC je dovolene, niektori by mohli povedat: "ak dovoili AC, preco nemozu dovolit ......... " a tak by to doslo az dakde viete kam...
ww6, priznam sa ti, ze ja si sen predstavujem, ako akesi precvicovanie logiky mozgom ked spis, ale to nemusi byt vobec pravda, to viem.
nou ma pravdu s tou "prichutou orientu"... cirkev spravuje obrovsku masu ludi, ak by teda povedala, ze AC je dovolene, niektori by mohli povedat: "ak dovoili AC, preco nemozu dovolit ......... " a tak by to doslo az dakde viete kam...