Mám pár otázok:
Vie niekto prečo je sova zaznávaným zvieraťom?
Ako súvisí totemové zviera so silovým? Alebo si pletiem pojmy s dojmami?
Totemy a zvieratá
Moderátori: RedHawk, Moderátori
- WhiteWolfSix
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: Totemy a zvieratá
Sova zaznávaným zvieraťom??? :shock: To prvý krát čítam.
Podľa mňa je totemové zviera ochranné (silové) zviera celej dediny, komunity.
Podľa mňa je totemové zviera ochranné (silové) zviera celej dediny, komunity.
Nuž stretol som sa s názorom, že sova prináša nešťastie a ako takú ju nemajú príliš v láske ani domorodí američania (niektorí) a už vôbec nie domorodí afričania. V niektorých obliastiach to bol takmer neprekonateľný problém pri vysadzovaní sov ako predátora, ktorý mal napomôcť v potkanmi zamorenom území. Ani v európe nie sú povesti kuvikovi a iným sovám príliš naklonené.
Viem, že sú to len predsudky. Ja osobne mám sovu vo veľkej obľube.
SOVA ako nočné zviera je označované za posla temných vecí a nešťastia.Hanawa napísal:Nuž stretol som sa s názorom, že sova prináša nešťastie a ako takú ju nemajú príliš v láske ani domorodí američania (niektorí) a už vôbec nie domorodí afričania. V niektorých obliastiach to bol takmer neprekonateľný problém pri vysadzovaní sov ako predátora, ktorý mal napomôcť v potkanmi zamorenom území. Ani v európe nie sú povesti kuvikovi a iným sovám príliš naklonené.
Silové zvira je ak sa nemýlim tvoj pomocník (vyvolaný, stvorený ) a totemové zviera je viazané na totem a kmen alebo na vec ktorú je viazaný totem
V tomto nepoznam mnoho informacii, ale o sove ako o neoblubenom zvierati som velmi nepocul, podla "indianskeho horoskopu" je sova poslom hlbokej pravdy a mudrosti. O tomto viem vdaka tomu, ze v znameni sovy som narodeny, mam vsak pochybnosti, ci indiansky horoskop nie je nejakym modernym vymyslom zamaskovany pod cudzou spiritualitou, ktora nemohla byt jednotna.
executor.blog.cz
eternal.executor@centrum.sk
eternal.executor@centrum.sk
- TheDreamingDead
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Ut Apr 21, 2009 15:41
Neviem si predstaviť, že by americkí Indiáni mali jednotný zodiak, preto si myslím, že ide o novú umelo vykonštruovanú vec a nekládla by som jej dôležitosť, priam žiadnu. Okrem toho, neviem si predstaviť akým spôsobom by to vlastne napasovali na náš kalendár a hviezdy sa za tisícročia posunuli, takže ak má ísť o niečo dávne a nie je to prepočítané, nemá to asi veľký zmysel.
Trochu som si to googlila a vyzerá to, že naozaj indiánsky horoskop nie je niečo pôvodné: http://wiki.astro.com/astrowiki/en/Nati ... can_Zodiac
Okolo hviezd a ich vplyvu to vyzerá byť na dosť komplikovanú vec na to, aby malo podľa mňa zmysel venovať jej v živote čas a energiu Neviem si predstaviť na čo by mi to bolo poznať. Zvieratá zodiaku sú podľa mňa kultúrnym konštruktom. Až spozorujem nejaký hviezdny vplyv, budem ho asi sledovať - som tomu otvorená, nie však pomerne plytkému preberaniu konštruktov kultúr, ktoré sú mi vzdialené a literatúre plnej poloprávd a informácii, ktoré môžem autorovi len veriť bez osobného spoznávania.
EDIT: z hľadiska charakteristík zvierat, toho čo symbolizujú, aké nesú črty by som zodiacom možno dávala význam a to možno aj pri tom indiánskom.
Trochu som si to googlila a vyzerá to, že naozaj indiánsky horoskop nie je niečo pôvodné: http://wiki.astro.com/astrowiki/en/Nati ... can_Zodiac
Okolo hviezd a ich vplyvu to vyzerá byť na dosť komplikovanú vec na to, aby malo podľa mňa zmysel venovať jej v živote čas a energiu Neviem si predstaviť na čo by mi to bolo poznať. Zvieratá zodiaku sú podľa mňa kultúrnym konštruktom. Až spozorujem nejaký hviezdny vplyv, budem ho asi sledovať - som tomu otvorená, nie však pomerne plytkému preberaniu konštruktov kultúr, ktoré sú mi vzdialené a literatúre plnej poloprávd a informácii, ktoré môžem autorovi len veriť bez osobného spoznávania.
EDIT: z hľadiska charakteristík zvierat, toho čo symbolizujú, aké nesú črty by som zodiacom možno dávala význam a to možno aj pri tom indiánskom.