Neviem ako na LD

Potrebujete radu o LD, neviete ako začať? Toto je to správne fórum na položenie vašej otázky.

Moderátor: Moderátori

patrikx9
Návštevník
Dátum registrácie: Ut Feb 21, 2012 10:42

Neviem ako na LD

Príspevok od používateľa patrikx9 »

Som tu novy ,a LD som sa zaoberal uz davnejsie , no volako som sa na to vykaslal.Teraz ma to zase chytilo , a chcel by som sa spytat co mam presne robit aby som dosiahol LD. Sny si pametam , pretoze mam snovy dennik . len moj problem je v tom , ze si nedokazem uvedomit v sne , ze je to sen . skusal som aj sugesciu , a uz druhy den som sa zobudil okolo tej 4 rana , a siel som spat asi tak o pol hodinku a nic :cry: .LD nenastal. i ked som si to sugeroval co len najviac to slo , nedostal so ho. I ked som mal zujimave sny, ale ze by som si uvedomil ze som v sne , to mi volako nejde :cry2: . Chcel by som sa vas teda spytat , co mam robit aby som v blizkej dobe LD dosiahol ? Nejake tie treningy s podvedomim atd. Bol by som velmi rad keby ste mi odpisali a poradili co stym . :wink:
patrikx9
Návštevník
Dátum registrácie: Ut Feb 21, 2012 10:42

Re: Neviem ako na LD

Príspevok od používateľa patrikx9 »

A este nieco . Ked som sa tak davnejsie zaoberal LD , tak som ho aj raz dostal.Proste som sa ocitol na mojej posteli , ako 4 ludia aj so mnou , sedime v tureckom sede. A ja som si v tom uvedomi l a povedal som si ze " ved toto je sen". Hned som sa postavil na nohy , a skusal som vzlietnut , no hned ako som to skusil , tak som sa zobudil.Od vtedy ziadny naznak LD az doteraz. :/
bonhomme
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Po Mar 12, 2012 5:15

Re: Neviem ako na LD

Príspevok od používateľa bonhomme »

Spomínaš sugesciu, čo je najjednoduchší spôsob ako dosiahnuť LD. Metóda sa volá MILD a sen sa volá DILD.Tu sa ti LD začne ako obyčajný sen, v ktorom si uvodomíš, že sa ti sníva.

Popri sugescii odporúčam použiť aj nasledovnú techniku, ktorá sa volá Daytime Awareness. V podstate ide o to, aby sme cez deň neprešli tak, že si veľa vecí ani neuvedomujeme, všetko robíme automaticky.

Zopár krát za deň, nezáležiac na tom čo práve robíš, zastav sa a spýtaj sa sám seba, či sa ti nesníva. Tú otázku musíš myslieť vážne. Prv než si odpovieš, poobzeraj sa okolo seba. Si si naozaj istý, že nespíš? Ak áno, povedz si: "Keď sa mi sníva, pozriem sa na ruky a uvedomím si, že sa mi sníva." Túto vetu je velmi dobré opakovať si aj pred spaním, pričom sa tiež pozeráš na svoje ruky (dlane). Toto by mala byť posledná myšlenka, prv než zaspíš. Tiež si pri tom urob svoju obľúbenú kontrolu reality.

Musíš si pro tom veriť. Ak máš pochybnosti, nepodarí sa ti to. Maj z lucidného sna radosť, ako by sa ti to už prihodilo.

Druhý spôsob je WILD. WILD je najlepšie skúsiť po aspoň 4,5 hod. spánku. Metóda sa volá WBTB (zobudiť sa a naspäť do postele).

Ak máš konkrétne otázky, napíš.
Veľa šťastia!
Napísať odpoveď