OBE vs Realita
Moderátor: Moderátori
OBE vs Realita
Dnes ráno, okolo 5:30 som mal OBE(AC), resp. to spadalo do tejto kategórie zážitkov.
Ležal som na posteli a cítil svalové napätie. Také akokeby kŕče na veľkom chrbtovom svale. Podľa mňa sa to dialo už v snovej realite, ale v tedy som si toho nebol vedomý. Keď som sa uvolnil, tak to napätie rástlo. Vždy keď to dosiahlo určitú úroveň, tak som to prerušil. Mal som strach, že ma to nejak zovrie, teda strach z bolesti. Preto som to nedokázal "pustiť" ďalej. Keďže sa to nechcelo pominúť, tak som to asi na 10ty krát nechal zájsť až do extému, čo bol akýsi zlom majúci za následok OBE. Chiľu mi trvalo kým som sa vymotal z pod periny, ale nakoniec som šiel "za rukou" ako superman . Bola taká tma aká by v tú hodinu rannú mala byť. Vyšiel som von na balkón cez zavreté dvere a vrátil sa späť, už cez otvorené dvere :shock:, ktoré som potom pracne zatváral, lebo som nadobudol dojem, že v snovej realite priamo pôsobím aj na realitu fyzickú. Potom som prešiel k akvárku, ktoré mám hneď pri posteli a uvidel, že voda siaha len do polovice a keď som sa dotkol podlahy cítil som vytečenú vodu . Hmat mi slúžil na to že to bolo v snovej ralite až extrémnte dobre. Tu ma prepadla panika, tak som rýchlo skočil späť do tela a jal sa skúmať ako je to teda s tým akvárkom, ale všetko bolo v pohode.
Spätne som si potom uvedomil, že tam oproti realite bolo viac nezrovnalostí. Aj pohľad z balkóna nebol taký aký mal byť a podobne. Takže aby som sa vrátil k nadpisu: Čo vlastne vidím keď som v OBE(AC)? Som len vo svojích spomienkach, alebo je tam nejaký súvis aj na fyzickej úrovni?
Ležal som na posteli a cítil svalové napätie. Také akokeby kŕče na veľkom chrbtovom svale. Podľa mňa sa to dialo už v snovej realite, ale v tedy som si toho nebol vedomý. Keď som sa uvolnil, tak to napätie rástlo. Vždy keď to dosiahlo určitú úroveň, tak som to prerušil. Mal som strach, že ma to nejak zovrie, teda strach z bolesti. Preto som to nedokázal "pustiť" ďalej. Keďže sa to nechcelo pominúť, tak som to asi na 10ty krát nechal zájsť až do extému, čo bol akýsi zlom majúci za následok OBE. Chiľu mi trvalo kým som sa vymotal z pod periny, ale nakoniec som šiel "za rukou" ako superman . Bola taká tma aká by v tú hodinu rannú mala byť. Vyšiel som von na balkón cez zavreté dvere a vrátil sa späť, už cez otvorené dvere :shock:, ktoré som potom pracne zatváral, lebo som nadobudol dojem, že v snovej realite priamo pôsobím aj na realitu fyzickú. Potom som prešiel k akvárku, ktoré mám hneď pri posteli a uvidel, že voda siaha len do polovice a keď som sa dotkol podlahy cítil som vytečenú vodu . Hmat mi slúžil na to že to bolo v snovej ralite až extrémnte dobre. Tu ma prepadla panika, tak som rýchlo skočil späť do tela a jal sa skúmať ako je to teda s tým akvárkom, ale všetko bolo v pohode.
Spätne som si potom uvedomil, že tam oproti realite bolo viac nezrovnalostí. Aj pohľad z balkóna nebol taký aký mal byť a podobne. Takže aby som sa vrátil k nadpisu: Čo vlastne vidím keď som v OBE(AC)? Som len vo svojích spomienkach, alebo je tam nejaký súvis aj na fyzickej úrovni?
- WhiteWolfSix
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: OBE vs Realita
Gratulujem k OBE
100% presnosť vnímania fyzickej reality počas OBE (AC) je výnimočná až raritná. Je to spôsobené tým, že počas OBE (AC) sme v snovej realite, ktorá je viacvrstvová a len čiastočne je prepojená s fyzickou realitou tak ako ju poznáme. V snovej realite je preto prirodzené vnímanie odlišností od fyzickej reality, ktoré sú jej súčasťou.
100% presnosť vnímania fyzickej reality počas OBE (AC) je výnimočná až raritná. Je to spôsobené tým, že počas OBE (AC) sme v snovej realite, ktorá je viacvrstvová a len čiastočne je prepojená s fyzickou realitou tak ako ju poznáme. V snovej realite je preto prirodzené vnímanie odlišností od fyzickej reality, ktoré sú jej súčasťou.
v čom sa potom líši AC, LD a OBE? príp. má OBE nejaké výhody, dá sa tam robiť niečo viac??
- WhiteWolfSix
- Moderátor
AC=OBE... Viac o rozlíšení jednotlivých zmenených stavov vedomia nájdeš v tomto príspevku. Myslím si, že v obidvoch sa dá robiť to isté, no s istotou to netvrdím, keďže sa LD nevenujem
ok, dik. inac v tom "grafe" mas, ze drogami sa dostanes dalej nez hlbokou meditaciou, nie si ty vlasntne zastanca celeho toho psychtropneho oneho ? :- )))
- WhiteWolfSix
- Moderátor
Milý Aonymný, keby si si prečítal diskusiu ohľadom psychotropného (oneho) šamanizmu, tak by si tieto slová nenapísal Čo sa týka hlbokej meditácie a stavu po užití drog, tak graf nič nehovorí o tom, že sa pomocou drog dostaneš ďalej. Ja by som graf interpretoval tak, že stav vedomia je po požití drog hlbší od bežného stavu vedomia a tiež od hlbokej meditácie. Zároveň to však nie je popularizácia drog. Graf totiž okrem drog a hlbokého meditatívneho stavu obsahuje aj ďalšie zmenené stavy vedomia.
- emčo
- Člen fóra
- Dátum registrácie: St Nov 16, 2005 13:15
:shock: Hanabana a WhiteWolfSix : ...prosim Vas a mali ste strach pred 1. cestovanim ? Nebali ste sa, ze uvidite duchov, alebo nieco take ? Necitili ste dovtedy, ze je niekto v izbe ? Maju tieto myslienky a pocity dosah a posobenie aj na vas v stave OBE ? Je to fakt take bez-rizkove, ako sa mi to zda z vasich prispevkov ? Je sa coho bat ? Je clovek obohateny vo "fyzickom" svete tym, ze astralne cestuje ? Myslim zlepsenie nalady, dovtedy skryte poznatky a pocity... atd. Je mozne v astrale rozoznat vone ? A pre mna velmi dolezita otazka : Je mozne, ze clovek pri videni seba sama sa zlakne az tak, ze to moze skoncit velmi zle ? --- infarkt Prave som docital weed-ov cvik s 2 izbami
Viem, ze tu splietam 2 na 3 , astral s duchovnom, ale fakt ma to zaujima.
Viem, ze tu splietam 2 na 3 , astral s duchovnom, ale fakt ma to zaujima.
- WhiteWolfSix
- Moderátor
No, nemyslím si, že tu splietaš 2 na 3. Tvoje otázky sú normálne, odrážajú Tvoju neistotu a strach. Pokúsim sa odpovedať na Tvoje otázky rad radom:
- Samozrejme, mal som určitú mieru strachu, ktorá vychádzala z neistoty vstupu do neznáma
- Nie, toho som sa nebál, pretože s duchmi a duchovnými bytosťami som mal už predtým skúsenosť
- Nie, nemal som pocit, žeby bolo niečo v mojej izbe (ale samozrejme to neznamená, že ty ten pocit nemôžeš mať)
- Nie som si istý, aké myšlienky máš presne na mysli
- Nič nie je bezrizikové, no keď vieš ako sa aktívne môžeš chrániť, riziko znižuješ
- Vždy je možno niečoho sa báť
- Určite áno, keby to tak nebolo, nevenoval by som sa tomu
- Zlepšenie nálady by som k tomu nepriraďoval, aj keď niekedy to pomôže zlepšiť náladu. Odhaľovanie skrytých poznatkov je niečo iné...
- Myslím, že áno, ale skôr ich môžeš vnímať ako prejav deja-vu
- Ak si veľmi bojazlivý a ľahko sa preľakneš, nemal by si do OBE liezť. A určite nie s chorým srdcom. Ak si zdravý, nemalo by sa Ti nič také prihodiť (myslím ten infarkt)
- emčo
- Člen fóra
Dakujem, ze to chapes :
1. Ok
2. No, ja s tym mam problem. Bojim sa toho skoro kazdy vecer..mam k "nim" blizko a zaroven daleko. Ak mas zaujem, vysvetlim, ak nie, nechaj tak
3. Napisem to inak : Ak by si citil, ako predtym, ze su v izbe duchovne bytosti, dal by si sa do AC ? Ked si bol pocas AC vo svojej izbe, videl si tam inu astr. osobu ?
4. No, ak si povedzme nastvaty na zenu, nedari sa ti v praci, mas zlost : ci sa toto prenasa do AC, alebo si ako "novy" vyrovnany a ocisteny TY, hned potom, ako telo opustis ? Nieco, ako ocistenie ...
5. Aktivne sa chranit ?
6. Bat = nemyslim nieco, co si vytvoris ako objekt strachu, ale nieco, co sa vlastne stane objektom strachu tesne pred, alebo pocas AC ?
7. Velmi pekne prosim o mierny opis, alebo naznak takehoto poznatku - obohatenia / dufam, ze to nebude nieco, ako : " nie sme sami "
8. = 7.
9. De javou mam rad
10. No, ja som prave ten typ, ktory sa velmi rychlo nalaka...samozrejme, co by som bol za tvora, kebyze ma to prave preto nepritahovalo / a mimo toho, nemyslim si, ze som dnes natrafil na tieto stranky a ty mi odpisujes len tak nahodou /
To, ci mam problemy so srdcom, praveze neviem. Podla EKG mam vsetkov poriadku a bolesti srdca od chrbtice, ale mne nieco vravi, ze nie...takze neviem...ale to je uz moje minus.
Dakujem
1. Ok
2. No, ja s tym mam problem. Bojim sa toho skoro kazdy vecer..mam k "nim" blizko a zaroven daleko. Ak mas zaujem, vysvetlim, ak nie, nechaj tak
3. Napisem to inak : Ak by si citil, ako predtym, ze su v izbe duchovne bytosti, dal by si sa do AC ? Ked si bol pocas AC vo svojej izbe, videl si tam inu astr. osobu ?
4. No, ak si povedzme nastvaty na zenu, nedari sa ti v praci, mas zlost : ci sa toto prenasa do AC, alebo si ako "novy" vyrovnany a ocisteny TY, hned potom, ako telo opustis ? Nieco, ako ocistenie ...
5. Aktivne sa chranit ?
6. Bat = nemyslim nieco, co si vytvoris ako objekt strachu, ale nieco, co sa vlastne stane objektom strachu tesne pred, alebo pocas AC ?
7. Velmi pekne prosim o mierny opis, alebo naznak takehoto poznatku - obohatenia / dufam, ze to nebude nieco, ako : " nie sme sami "
8. = 7.
9. De javou mam rad
10. No, ja som prave ten typ, ktory sa velmi rychlo nalaka...samozrejme, co by som bol za tvora, kebyze ma to prave preto nepritahovalo / a mimo toho, nemyslim si, ze som dnes natrafil na tieto stranky a ty mi odpisujes len tak nahodou /
To, ci mam problemy so srdcom, praveze neviem. Podla EKG mam vsetkov poriadku a bolesti srdca od chrbtice, ale mne nieco vravi, ze nie...takze neviem...ale to je uz moje minus.
Dakujem
- WhiteWolfSix
- Moderátor
2. Ak s tým strachom z duchov chceš niečo robiť, musíš sa naučiť s nimi komunikovať, pracovať, atď. Viac si prečítaj v diskusii tu: Skúsenosti s duchmi (tie dobré aj zlé)
3. Ak by som ich cítil pred vstupom do AC v miestnosti, v ktorej sa nachádzam, bez váhania by som vstúpil do AC (súvisí to však so skúsenosťami práce s duchmi). Ak takúto skúsenosť nemáš, daj na svoj inštinkt a zariaď sa podľa neho.
4. Pracujem s technikami, ktoré tento problém riešia ešte pred vstupom do AC
5. Áno, aktívne sa chrániť
6. Súvisí s aktívnou ochranou
7. Som viac, než len moje fyzické telo. Pretože som viac, než fyzická hmota, môžem vnímať to, čo je väčšie, než fyzický svet...
10. V takom prípade ti radím, aby si sa o OBE pokúšal pod skúseným dohľadom
3. Ak by som ich cítil pred vstupom do AC v miestnosti, v ktorej sa nachádzam, bez váhania by som vstúpil do AC (súvisí to však so skúsenosťami práce s duchmi). Ak takúto skúsenosť nemáš, daj na svoj inštinkt a zariaď sa podľa neho.
4. Pracujem s technikami, ktoré tento problém riešia ešte pred vstupom do AC
5. Áno, aktívne sa chrániť
6. Súvisí s aktívnou ochranou
7. Som viac, než len moje fyzické telo. Pretože som viac, než fyzická hmota, môžem vnímať to, čo je väčšie, než fyzický svet...
10. V takom prípade ti radím, aby si sa o OBE pokúšal pod skúseným dohľadom
- emčo
- Člen fóra
2. Bojim sa zacat s nimi komunikovat. Tam hraje velku rolu ten spominany strach,v tomto pripade velmi velky..a mozno este nie som pripraveny ?!
3. chapem
4. To znamena, ze predtym, ako ides AC-at, si vyrovnany !!? Co by sa stalo v opacnom pripade ?
5. Cakry a tak, ze ? ...to je pre mna Span. dedina ...najdradsej by som do AC, tak ako zrejme vacsina ludi, bez tychto skusenosti, len tak skocil.
6. ..takze si vyrovnany, bol si tam, vies co ta caka !?
7.8. ...mne osobne tato veta nestaci, som na to az prilis zvedavy, ale dakujem, odpoved som dostal.
10. beriem na vedomie a dik.
3. chapem
4. To znamena, ze predtym, ako ides AC-at, si vyrovnany !!? Co by sa stalo v opacnom pripade ?
5. Cakry a tak, ze ? ...to je pre mna Span. dedina ...najdradsej by som do AC, tak ako zrejme vacsina ludi, bez tychto skusenosti, len tak skocil.
6. ..takze si vyrovnany, bol si tam, vies co ta caka !?
7.8. ...mne osobne tato veta nestaci, som na to az prilis zvedavy, ale dakujem, odpoved som dostal.
10. beriem na vedomie a dik.
Kazda dusa ma telo, nie naopak.
- WhiteWolfSix
- Moderátor
4. Nuž, keby som nebol v poriadku, možno by som sa nedostal mimo telo, alebo by som veľmi rýchlo skončil (vrátil by som sa do tela)
5. Nie, s čakrami nerobím. Vrhať sa do AC len tak je riskantné a asi to je aj dôvod, prečo sa mnohým nedarí...
6. Veštec nie som, takže nikdy nemôžem tvrdiť, že viem, čo ma tam čaká. Ak sa však stretnem s niečim ohrozujúcim, mám dostatok nástrojov, zručností a spojencov, aby som to zvládol.
5. Nie, s čakrami nerobím. Vrhať sa do AC len tak je riskantné a asi to je aj dôvod, prečo sa mnohým nedarí...
6. Veštec nie som, takže nikdy nemôžem tvrdiť, že viem, čo ma tam čaká. Ak sa však stretnem s niečim ohrozujúcim, mám dostatok nástrojov, zručností a spojencov, aby som to zvládol.
- emčo
- Člen fóra
4. Aha
5.Okom laika tvoja veta znamena, ze ak sa niekomu podari astralne vycestovat, je na to vlastne hoden ?! Inac by sa do tej fazy vobec nedostal?!
6.Ak cestujem niekde roky, tak predsa viem, co ma caka...akurat neviem, koho stretnem, nie? Takze ako vzdy, naj > pomoc je prax a "tam" ziskane skusenosti ?!
...musi to byt super, tam, nad nami.
5.Okom laika tvoja veta znamena, ze ak sa niekomu podari astralne vycestovat, je na to vlastne hoden ?! Inac by sa do tej fazy vobec nedostal?!
6.Ak cestujem niekde roky, tak predsa viem, co ma caka...akurat neviem, koho stretnem, nie? Takze ako vzdy, naj > pomoc je prax a "tam" ziskane skusenosti ?!
...musi to byt super, tam, nad nami.
- WhiteWolfSix
- Moderátor
5. Dosiahnutiu OBE bráni niekoľko rôznych faktorov (strach, netrpezlivosť, atď.), ktoré treba prekonať. Nenazval by som to, že je niekto OBE hoden a iný nie. OBE môže dosiahnúť každý, no niekomu to potrvá dlhšie, inému kratšie. A pre úplnosť, existuje určitá skupina ľudí, ktorá OBE dosahuje spontánne, no nie vždy to znamená, že títo ľudia sú bez problémov.
6. Ja žijem na tejto Zemi vyše 30 rokov, no ešte stále neviem, čo ma čaká na druhý deň ... v tom je mystérium života
6. Ja žijem na tejto Zemi vyše 30 rokov, no ešte stále neviem, čo ma čaká na druhý deň ... v tom je mystérium života
- emčo
- Člen fóra
5. No, ja to beriem tak, ze aj soferovat sa moze naucit kazdy, ale kedze nema auto, alebo proste nechce, tak nesoferuje...ty uplne najlepsi si zasa pretekary. Takze to, ze sa OBE moze naucit kazdy beriem, ale nemyslim, ze to moze robit kazdy, ked na to nie je, ako to povedat... musim opat pouzit , hoden ? Podla mna ludia, ktory su velmi malo " zrely ", nemaju ani potuchy o tom, ze existuju aj veci ine, ako peracnik, stroje a to co vidime - napr. duchovno. Ti, sa k duchovnu nedostanu...
6.
6.