Zaciatocnik
Moderátor: Moderátori
Zaciatocnik
Prave chcem zacat s LD, ale par veci mam nevyjasnenych, tak by som bol rad, keby ste odpovedali na par otazok.
1, LD sa nelisi od normalneho sna vobec? Iba tym, ze si v nom uvedomim, ze snivam a stanem sa "imperatorom svojej predstavivosti" ?
2, Pozeral som, ze najcastejsiou metodou zistenia sna je Test Reality. Co je najlepsie vyuzit, ak nenosim ziadne prstene, naramky... ?
3, Ake su vase skusenosti ohladom technik? Ktoru by ste najviac odporucili?
4, Ked uz zacnem ovladat sen, tak si mozem pomysliet uplne na hocico? Ze som v byte a zistim, ze som vo sne, tak sa objavim za riadidlami nejakeho cooloveho choppera? Napriklad raz sa mi cistou nahodou prihodilo, ze som vo sne. Bol som v skole a povedal som kamosovi, ze toto je sen a on uz neviem presne ako odpovedal, ale myslim, ze ho to nezaujimalo. Tak som sa oprel o radiator vedla automatu na pitie a premyslal nad tym, ze ten cas zrazu tak rychlo ubehol, lebo posledne si pamatam datum 15.jul a zrazu je 5.september. Ozaj a ten radiator neviem ci je vlastne vedla toho automatu. Ak niekto nahodou chodi na Gymnazium Opatovska v Kosiciach, tak nech pomoze
1, LD sa nelisi od normalneho sna vobec? Iba tym, ze si v nom uvedomim, ze snivam a stanem sa "imperatorom svojej predstavivosti" ?
2, Pozeral som, ze najcastejsiou metodou zistenia sna je Test Reality. Co je najlepsie vyuzit, ak nenosim ziadne prstene, naramky... ?
3, Ake su vase skusenosti ohladom technik? Ktoru by ste najviac odporucili?
4, Ked uz zacnem ovladat sen, tak si mozem pomysliet uplne na hocico? Ze som v byte a zistim, ze som vo sne, tak sa objavim za riadidlami nejakeho cooloveho choppera? Napriklad raz sa mi cistou nahodou prihodilo, ze som vo sne. Bol som v skole a povedal som kamosovi, ze toto je sen a on uz neviem presne ako odpovedal, ale myslim, ze ho to nezaujimalo. Tak som sa oprel o radiator vedla automatu na pitie a premyslal nad tym, ze ten cas zrazu tak rychlo ubehol, lebo posledne si pamatam datum 15.jul a zrazu je 5.september. Ozaj a ten radiator neviem ci je vlastne vedla toho automatu. Ak niekto nahodou chodi na Gymnazium Opatovska v Kosiciach, tak nech pomoze
Re: Zaciatocnik
zdar. 1. Ld se neliší od snu, je to normální sen, akorát víš o tom že je to sen a můžeš ho ovládat. 2. já používám digitálky, dívám se na číslice, jestli jsou stejné. Jinak si můžeš vyrobit kartičku s nápisem (jakýmkoli) a nosit ji u sebe a zkoumat jestli se nápis nezměnil, když jsi ji otočil. 3. já mám nejlepší zkušenosti s ranním zdřímnutím, kdy vstanu brzy ráno a pak si jdu po 2 hodinách znovu lehnout. 4. ve snu si skutečně můžeš přát cokoli tě napadne.
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
- sorer
- Admin
- Dátum registrácie: Pi Dec 12, 2003 12:29
- Kontaktovať používateľa:
- ano uvedomujes si, a navyse mas niekedy podla situacie rozne zaujimave pocity. Normalne sny niekedy vidis z pohladu tretej osoby. V LD vidis zo svojho pohladu.
- Test reality ako pisal katz, testuj texty a cas na hodinkach
- Tiez ako pisal katz, hoci s nou nemam moc skusenosti. Rano sa zobud. Chvilu bud hore a potom sa pokus zaspat, ale pokusaj sa drzat pri vedomi.
- Mat LD a ovladat sen su dve rozne veci. Kvalita sna a moznost jeho ovladania zalezi od situacie. Bud sa ti vyskytne taky super LD ze bude krasne cisty a budes si v nom robit naozaj co xces, alebo si to natrenujes.
- ATA
- Člen fóra
- Dátum registrácie: St Máj 18, 2005 17:47
- Kontaktovať používateľa:
1. LD sem mnel asi po dvou tydnech cviceni a to sem cvičil jen divani se na ruce a ptal sem se sam sebe jestli sem pravje ve snu.Pak sem mival LD asi jednou za mnesic.Na novej rok sem se naštval a řekl sem si že stim musim neco udelat a začal sem pořádne cvičit a použivat dalši techniky na vyvolani LD.Ted mivam LD tak každej třeti den ale vjetšinou jsou hodne krátky.
na ld použivam tyto metody
1. testy reality -parkrat se střidavje podivam na dlan a na hodinky zeptam se sam sebe jestli sem pravje ve snu a jestli je okolo vše normální,vyzkoušim jestli mi funguji normálne snysli/hmat,zrak,sluch/ a skusim telekinezi nebo litani.
hodinky mam nastaveny tak aby zvonily každejch 5min abych delal testy co nejčastejš /moc dlouho se to vidržet nedá pak už je to zvoneni hodinek dost otravny/
2.snovej denik-zapsat si vše co nejdřiv
3.autosugesce -nejlip použivat tesne před spanim nebo hned po probuzeni když je mozek v alfa stavu-použivam sugesci: ovládám své sny
4.vstat dřiv byt chvili vzhuru a jit znovu spat /před spanim sugesci/
5.myslet hodne na ld a zajimat se o ne a přikládat vjetši vyznam snum
6.vjedomy usinani-tohle se mi povedlojen 2x ale stalo to za to stvořil sem sen uplne od zakladu
za překlepi se předem omlouvám
na ld použivam tyto metody
1. testy reality -parkrat se střidavje podivam na dlan a na hodinky zeptam se sam sebe jestli sem pravje ve snu a jestli je okolo vše normální,vyzkoušim jestli mi funguji normálne snysli/hmat,zrak,sluch/ a skusim telekinezi nebo litani.
hodinky mam nastaveny tak aby zvonily každejch 5min abych delal testy co nejčastejš /moc dlouho se to vidržet nedá pak už je to zvoneni hodinek dost otravny/
2.snovej denik-zapsat si vše co nejdřiv
3.autosugesce -nejlip použivat tesne před spanim nebo hned po probuzeni když je mozek v alfa stavu-použivam sugesci: ovládám své sny
4.vstat dřiv byt chvili vzhuru a jit znovu spat /před spanim sugesci/
5.myslet hodne na ld a zajimat se o ne a přikládat vjetši vyznam snum
6.vjedomy usinani-tohle se mi povedlojen 2x ale stalo to za to stvořil sem sen uplne od zakladu
za překlepi se předem omlouvám
Informací není nikdy dost
http://www.luciddreaming.wz.cz http://www.bookmarky.cz/users/Magic+Word
http://www.luciddreaming.wz.cz http://www.bookmarky.cz/users/Magic+Word
Re: Zaciatocnik
řekl bych, že úplně nejdůležitější je být lucidními sny fascinován a pořád na ně myslet. ve dne v noci. shánět si dostupnou literaturu a vymýšlet nové metody testování reality. komunikovat na 3oku a zajímat se o vše, co s tím souvisí. a to nejdůležitější na konec: vydržet i když se zrovna nedaří a mít motivaci. výsledek stojí za to. třetinu života člověk prospí, tak proč toho nevyužít?
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
SOuhlasim s tim ze dulezity je se o LD poradne zajimat, ja treba ted uz se jen sem tam mrknu na 3oko a LD mam vyjimecne tak 1x do mesice nekdy ani to ne..kdyz sem se o to fakt aktivne zajimal tak sem je mel o dost casteji..Jinak jako test reality pouzivam(nebo spis uz ani nepouzivam:()) uspani nosu prsty a kdyz i pres to muzes dychat tak je neco v neporadku, je to jednoduchy, ucinny a da se to delat kdykoliv..
ja som tiež začiatočník v týchto veciach a uz asi ak 2 dni robim pravidelne kazdu hodinu test reality ze se pozrem na dlane... akurat dneska vecer chcem skusit Sugesciu som ju dneska poobede skusal ale jedine co som citil bolo ze sami zrazu reflexi ozivovali surovo mi noha trosku vykopla ... pokyb prstov...atd bez toho aby som nieco urobil tak dneska to chcem skusit na plno a uvidime neckama ze sami to podari ale bude dalej a dalej skusat az kym sa mi to nevydari