Jaký byl váš nejdelší LD?

Zážitky z vašich ciest v ríši vedomých snov

Moderátor: Moderátori

dRevnik
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Št Sep 08, 2005 12:30

Jaký byl váš nejdelší LD?

Príspevok od používateľa dRevnik »

Jaký byl váš nejdelší LD? Jak vůbec měříte (nebo spíš odhadujete) délku lucidního snu? Řekl bych, že to lze odhadnout jenom podle toho, co jste stihli udělat.. zajímají mě vaše zkušenosti - jak dlouho se vám podařilo v LD setrvat. díky.
PaloB
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Jan 25, 2004 23:29
Kontaktovať používateľa:

Ťažko povedať

Príspevok od používateľa PaloB »

No určite kratší ako trvá normálne sen, asi cca 20 minut :?:
Ale vo sne to vizerá skôr tak, že skutočný čas plynie rýchlejšie, možno je to tým, že je tam určitá "pamäťová strata" - je to také isté ako v normálnom sne. Čas strávený v LD sa odhaduje ťažko, záleží, či je prvý za noc a aj koľko už spíš. Všeobecne, čím dlhšie spíš sú sny dlhšie a potenciálne aj LD sú dlhšie a jasnejšie, aj keď už sa často budíš.
Ja osobne by som to odhadol na max 15 minút reálneho času. Na druhej strane, ako merať čas vo sne: a asi každý to merá tým, čo ako si napísal, stihol urobiť. To už je však otázka toho, aký je konkrétny LD: len pozerám, chodím, zasahujem, nezasahujem, skúšam niečo...
Používateľov profilový obrázok
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Máj 01, 2005 21:32

Re: Jaký byl váš nejdelší LD?

Príspevok od používateľa dr.Katz »

no, já jsem tak dlouhý neměl, jenom pár minut, možná tak tři. Stihl jsem se podívat okolo sebe, pak jsem mluvil s pár lidma a vyšel před dům k autu. Spíš mám jenom uvědomění a pak rychlé probuzení.
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
Napísať odpoveď