Campa - recept

Čo sa inde nevošlo

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
Viliond
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Ne Feb 11, 2007 17:24
Bydlisko: Martin a BA(skoro cely tyzden som tu)
Kontaktovať používateľa:

Campa - recept

Príspevok od používateľa Viliond »

Nevie nahodou niekto aky je recept na pripravu Campy?Je to Tibetske jedlo.Dakujem
Používateľov profilový obrázok
Peyotte
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ut Feb 20, 2007 23:37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peyotte »

Zkus toto

Kód: Vybrať všetko

http://www.vegetarian.cz/recepty/ruzne/campa.html
a až to uděláš tak napiš jak to chutná docela by mě to zajímalo :delicious:
[url=http://www.oneirold.blogspot.com/]www.oneirold.blogspot.com[/url]
Používateľov profilový obrázok
Viliond
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Ne Feb 11, 2007 17:24
Bydlisko: Martin a BA(skoro cely tyzden som tu)
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Viliond »

Dik tiez som nieco nasiel: http://www.stavime-mandalu.cz/recepty/campa-neni-kampa/
v pondelok si idem kupit jacmen a skusim... len kde zozeniem to jacie maslo :cry: skusim s obycajnym na fotkach to ale vyzera hrozne chutne :wink:
Používateľov profilový obrázok
Peyotte
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ut Feb 20, 2007 23:37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peyotte »

Místo toho jačího másla můžeš zkusit třeba ghí:
Ghí (přepuštěné máslo)

Doporučuje se připravovat ghí alespoň z 1 kg másla, nebo makkhanu (ze 3 kg másla získáme asi 3 l ghí)

V hrnci se silným, pokud možno světlým dnem, aby byly dobře vidět nečistoty, rozpustíme máslo. Na co nejmírnějším ohni (pod hrnec je dobré dát silnou kovovou plotýnku nebo vaříme ve vodní lázni) máslo ohříváme tak, aby příliš nepěnilo. Během první 1/2 hodiny sbíráme pěnu, která se vytváří na povrchu. Dalších 5 - 8 hodin (stačí 2) necháme ghí na co nejmírnějším ohni (čím déle, tím bude lepší). Přecedíme přes čisté plátno a přelijeme do suché a čisté nádoby. Když celý postup 3x zopakujeme, vydrží ghí ve výborném stavu rok i více a nemusí se uchovávat v chladničce.
[url=http://www.oneirold.blogspot.com/]www.oneirold.blogspot.com[/url]
Používateľov profilový obrázok
Viliond
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Ne Feb 11, 2007 17:24
Bydlisko: Martin a BA(skoro cely tyzden som tu)
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Viliond »

fajn este take drobnosti ... maslo netreba nicim podlievat?ak som spravne pochopil len dame rozpustit maslo a pol hodinu sa zbiera pena...dalsie dve hodiny sa bude len varit...a potom predsedit a znovu to iste?tri krat?da sa to teda robit s obycajnym maslom?nechapem ten vyznam ide len aby sa niekym sposobom maslo prefiltrovalo? zatim dik :ok: :ok:
Používateľov profilový obrázok
Peyotte
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ut Feb 20, 2007 23:37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peyotte »

no já sem to teda osobně nikdy nedělal ale je to s normálnim kravskym máslem, a jestli sem to dobře pochopil tak je to o tom že se odstaní zbytky vody a mléka a zbyde jen tekutý tuk... ale jak říkam nikdy sem to nezkoušel...
[url=http://www.oneirold.blogspot.com/]www.oneirold.blogspot.com[/url]
Používateľov profilový obrázok
Viliond
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Ne Feb 11, 2007 17:24
Bydlisko: Martin a BA(skoro cely tyzden som tu)
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Viliond »

hej hej neskor mi to doslo... este jedna otazka nikde som nezohnal jacmen s plevami mozem ho prazit aj bez?a je vhodna jacmena muka predavana v biochopoch
Používateľov profilový obrázok
Peyotte
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ut Feb 20, 2007 23:37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peyotte »

myslím že by mohlo vadit... píšou to aspon tady v tom článku

Kód: Vybrať všetko

  http://www.stavime-mandalu.cz/recepty/campa-neni-kampa/ 

prý se to s těmi otrubami lépe praží
[url=http://www.oneirold.blogspot.com/]www.oneirold.blogspot.com[/url]
Používateľov profilový obrázok
Viliond
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Ne Feb 11, 2007 17:24
Bydlisko: Martin a BA(skoro cely tyzden som tu)
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Viliond »

ano cital som to a co ta muka,?myslim ze ta jacmena priemyslovo vyrabana asi nebude najlepsia aj ked je to vlastne obchod zo zdravou vyzivou...
Používateľov profilový obrázok
Peyotte
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ut Feb 20, 2007 23:37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peyotte »

Ta muka nebude pražená, podle toho popisu se mají zrna opražit a pak teprve rozemlít. těžko říct jestli se dá ta mouka dodatečně upražit..
[url=http://www.oneirold.blogspot.com/]www.oneirold.blogspot.com[/url]
Používateľov profilový obrázok
Viliond
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Ne Feb 11, 2007 17:24
Bydlisko: Martin a BA(skoro cely tyzden som tu)
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Viliond »

hej hej a urcite ma aj dost "E-ciek"
Používateľov profilový obrázok
Peyotte
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ut Feb 20, 2007 23:37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peyotte »

No koukal sem se na složení mouky a je tam jenom mouka a voda.. možná něco co tam nenapsali... ale dyžtak by se dala koupit biomouka... Problém bude spíš v tom pražení
[url=http://www.oneirold.blogspot.com/]www.oneirold.blogspot.com[/url]
Používateľov profilový obrázok
Viliond
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Ne Feb 11, 2007 17:24
Bydlisko: Martin a BA(skoro cely tyzden som tu)
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Viliond »

jasne najlepsie kupit vsetko od zrniecka.... :-) ....
Používateľov profilový obrázok
Peyotte
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ut Feb 20, 2007 23:37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peyotte »

No jestli to chceš mít věrohodný tak by sis měl i to zrní vypěstovat :D
[url=http://www.oneirold.blogspot.com/]www.oneirold.blogspot.com[/url]
Používateľov profilový obrázok
Viliond
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Ne Feb 11, 2007 17:24
Bydlisko: Martin a BA(skoro cely tyzden som tu)
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Viliond »

:-D v poslednom case nad tym rozmyslam len nieje niak kde.. :-(
Napísať odpoveď