Campa - recept
Moderátor: Moderátori
- Viliond
- Člen fóra
- Príspevky: 256
- Dátum registrácie: Ne Feb 11, 2007 17:24
- Bydlisko: Martin a BA(skoro cely tyzden som tu)
- Kontaktovať používateľa:
Campa - recept
Nevie nahodou niekto aky je recept na pripravu Campy?Je to Tibetske jedlo.Dakujem
Zkus toto
a až to uděláš tak napiš jak to chutná docela by mě to zajímalo
Kód: Vybrať všetko
http://www.vegetarian.cz/recepty/ruzne/campa.html
[url=http://www.oneirold.blogspot.com/]www.oneirold.blogspot.com[/url]
- Viliond
- Člen fóra
- Príspevky: 256
- Dátum registrácie: Ne Feb 11, 2007 17:24
- Bydlisko: Martin a BA(skoro cely tyzden som tu)
- Kontaktovať používateľa:
Dik tiez som nieco nasiel: http://www.stavime-mandalu.cz/recepty/campa-neni-kampa/
v pondelok si idem kupit jacmen a skusim... len kde zozeniem to jacie maslo skusim s obycajnym na fotkach to ale vyzera hrozne chutne
v pondelok si idem kupit jacmen a skusim... len kde zozeniem to jacie maslo skusim s obycajnym na fotkach to ale vyzera hrozne chutne
Místo toho jačího másla můžeš zkusit třeba ghí:
Ghí (přepuštěné máslo)
Doporučuje se připravovat ghí alespoň z 1 kg másla, nebo makkhanu (ze 3 kg másla získáme asi 3 l ghí)
V hrnci se silným, pokud možno světlým dnem, aby byly dobře vidět nečistoty, rozpustíme máslo. Na co nejmírnějším ohni (pod hrnec je dobré dát silnou kovovou plotýnku nebo vaříme ve vodní lázni) máslo ohříváme tak, aby příliš nepěnilo. Během první 1/2 hodiny sbíráme pěnu, která se vytváří na povrchu. Dalších 5 - 8 hodin (stačí 2) necháme ghí na co nejmírnějším ohni (čím déle, tím bude lepší). Přecedíme přes čisté plátno a přelijeme do suché a čisté nádoby. Když celý postup 3x zopakujeme, vydrží ghí ve výborném stavu rok i více a nemusí se uchovávat v chladničce.
[url=http://www.oneirold.blogspot.com/]www.oneirold.blogspot.com[/url]
- Viliond
- Člen fóra
- Príspevky: 256
- Dátum registrácie: Ne Feb 11, 2007 17:24
- Bydlisko: Martin a BA(skoro cely tyzden som tu)
- Kontaktovať používateľa:
fajn este take drobnosti ... maslo netreba nicim podlievat?ak som spravne pochopil len dame rozpustit maslo a pol hodinu sa zbiera pena...dalsie dve hodiny sa bude len varit...a potom predsedit a znovu to iste?tri krat?da sa to teda robit s obycajnym maslom?nechapem ten vyznam ide len aby sa niekym sposobom maslo prefiltrovalo? zatim dik
myslím že by mohlo vadit... píšou to aspon tady v tom článku
prý se to s těmi otrubami lépe praží
Kód: Vybrať všetko
http://www.stavime-mandalu.cz/recepty/campa-neni-kampa/
[url=http://www.oneirold.blogspot.com/]www.oneirold.blogspot.com[/url]